banner

Μαρία Ρουσάκη

View as
Sort by
Display per page

Ένα ποτάμι μέσα μου

«Έχω ένα μυστικό. Έχω κάτι κρυφό. Μέσα μου ζει ένα ποτάμι». Από τη μια όχθη μέχρι την άλλη ζει η καρδιά. Όμως τι γίνεται αν το ποτάμι φουσκώσει και πλημμυρίσει τα πάντα; Ο Γιάννης δεν επιτρέπει σε κανέναν να δει το ποτάμι του. Όχι όπως ο μπαμπάς του, όταν έφυγε ο παππούς για το «μεγάλο του ταξίδι». Ούτε σαν τη μαμά του όποτε κλαίει από χαρά. Μέσα του βρέχει καμιά φορά. Όμως ποτέ δεν ξεχειλίζει το δικό του ποτάμι. Ώσπου μια μέρα…

Ένα τρυφερό βιβλίο για την ανάγκη των παιδιών να εκφράζουν τη χαρά και τη λύπη τους δίχως ντροπή και ενοχές.

από
9.90 € 7.90 €

Η αδερφή μου είναι δράκος

Ο Δαμιανός ξέρει όλη την αλήθεια για την αδερφή του, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει! Έτσι, προσπαθεί να βρει τρόπους να μη θυμώνει τόσο πολύ εκείνη. Θα καταφέρει να νικήσει τον δράκο; Ή μήπως τελικά δεν είναι μόνο ένας;
από
5.50 € 4.40 €

Μια φλόγα στο σκοτάδι

Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα μηνών η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όρασή της από μια σοβαρή ασθένεια. Ως τα επτά της χρόνια ζούσε μπερδεμένη, χωρίς να μιλάει, να βλέπει και να ακούει.
Μέχρι που η Ανν Σάλιβαν, μια νεαρή δασκάλα, ανέλαβε την εκπαίδευσή της και της αποκάλυψε τη μαγεία των λέξεων. Με επιμονή και υπομονή της έμαθε να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω της, να γράφει, να διαβάζει, να μιλάει με τη νοηματική και σιγά σιγά με τη φωνή της.
Έτσι η Έλεν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, βγήκε από το σκοτάδι μέσα στο οποίο ζούσε, μορφώθηκε, ταξίδεψε κι έγινε σύμβολο ελπίδας και δύναμης για γενιές ολόκληρες. Το φως της εκπέμπει μέχρι και σήμερα, μέσα από την ιστορία της συγκλονιστικής ζωής της.
από
6.47 € 5.50 €

Μόνο με τη μαμά

Η Λενιώ έχει την πιο γλυκιά μαμά. Την πιο ξεχωριστή. Την πιο μοναδική. Έχει μεταξένια μαλλιά και το πιο απαλό χάδι του κόσμου. Πάντα τη φωνάζει: «Φως μου!» Η Λενιώ τη λατρεύει και θέλει να είναι συνέχεια κοντά της. Αγαπά το άρωμα της, το απαλό φουστάνι της, τη ζεστή αγκαλιά της. Όμως δε θέλει να την αφήνει μόνη στον παιδικό σταθμό. Ώσπου ένα βράδυ, η Λενιώ έχει μια φανταστική ιδέα. Να κάνει μια τρελή ευχή. Έτσι η μαμά της θα βρίσκεται πάντα κοντά της. Στην τσέπη της καρδιάς της! Και δε θα την αποχωρίζεται ποτέ!
από
9.90 € 8.91 €

Πλάτων

Ποιός για τον δάσκαλό του τον Σωκράτη έτρεφε λατρεία και στην Αθήνα για νέους φιλοσόφους ίδρυσε Ακαδημία; Ποιός τον σπουδαίο Αριστοτέλη δίδαξε με μαεστρία κι έγραψε ζωητούς διαλόγους με των ιδεών τη θεωρία; Μα φυσικά ο Πλάτων, στην ιδανική του Πολιτεία οι φιλόσοφοι είναι αυτοί που παίρνουμε την εξουσία!
από
10.90 € 9.80 €

Το μυστικό της κολλητής μου

Η Νένη, δηλαδή η Νικολέτα-Ελένη, δεν αγαπάει το όνομά της. Όμως αγαπάει τον χορό, τις μπριζόλες με πατάτες τηγανητές, τον παππού της και, φυσικά, την κολλητή της φίλη, τη Σωτηρία.

Εκείνη τη σώζει όποτε τη χρειάζεται, όπως δηλώνει και το όνομά της. Σωτήριο είναι και το ημερολόγιο της Νένης, στο οποίο καταφεύγει όταν θέλει να γράψει τα μυστικά της. Αυτά που δεν λέει σε κανέναν άλλο εκτός από την κολλητή της, αφού και η Σωτηρία μοιράστηκε μαζί της ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο μυστικό. Ένα μυστικό που η Νένη δεν ξέρει πώς να το χειριστεί και αν πρέπει πράγματι να το κρατήσει κρυφό, κι ας το υποσχέθηκε στη φίλη της.
από
6.60 € 5.30 €

Το παλάτι του Οδυσσέα

Όταν ο Οδυσσέας, ένας πολυταξιδεμένος και ταλαιπωρημένος σκύλος, βρίσκεται στο σπίτι του Ιάσονα, εκείνος θέλει να του προσφέρει ένα ζεστό και φιλόξενο σπιτάκι. Μαζί με τον μπαμπά του χτίζουν το πιο ωραίο σκυλόσπιτο στον κόσμο. Γιατί κομμάτι κομμάτι, σανίδα σανίδα χτίζεται η αγάπη. Όμως ο Οδυσσέας μοιάζει να μη θέλει να κοιμάται στο καινούριο του παλάτι, και ο Ιάσονας αναρωτιέται γιατί. Ώσπου διαπιστώνει ότι ο Οδυσσέας νιώθει ευτυχισμένος στον κήπο του, να κοιμάται κάτω από ένα δέντρο. Γιατί εκεί βρίσκει ακριβώς αυτό που έψαχνε.
από
7.70 € 6.20 €

Το πλήρωμα του χρόνου

Το καράβι της Ντανιέλας λεγόταν «Χρόνος». Δώδεκα ναύτες τη βοηθούσαν στις φουρτούνες· σήκωναν τα πανιά, κρέμονταν απ’ τα κατάρτια, έλεγχαν τα σκοινιά. Για την Ντανιέλα ο χρόνος ήταν δικός της να τον κάνει ό,τι θέλει. Ίσως επειδή λαχταρούσε να μείνουν όλα όπως ήταν πριν. Πριν από το ατύχημα. Πριν αλλάξουν τα πάντα στη ζωή της. Δεν ήθελε να προχωρά τίποτα μπροστά. Προτιμούσε να σταματήσουν όλα και να μείνει ακριβώς εκεί όπου ήταν. Στο καράβι της. Για να ταξιδέψει τα όνειρά της έως το διαμάντι της γιατρειάς. Μόνο που το διαμάντι δεν ήταν στα όνειρά της. Βρισκόταν κάπου αλλού.
Μια αλληγορική ιστορία για τις απρόσμενες φουρτούνες της ζωής.
από
7.70 € 6.93 €