banner

Μαρκ Τουέιν

View as
Sort by
Display per page

Απίθανες ιστορίες

[...]Η εφημερίδα κυκλοφόρησε και ποτέ δεν είχα ξαναδεί ένα τόσο ασήμαντο πράγμα να προσελκύει τόσο μεγάλη προσοχή όσο εκείνα τα πειραχτικά σχόλιά μου.
Για πρώτη φορά στα χρονικά το Φύλλο του Χάνιμπαλ είχε ζήτηση -μια εμπειρία που δεν είχε γνωρίσει ποτέ πριν. Ολόκληρη η πόλη αναστατώθηκε. Όταν ανακάλυψε πως ήταν ένα νιάνιαρο (όπως με αποκάλεσε) που του είχε κάνει τη ζημιά, απλώς μου τράβηξε τ αυτιά κι έφυγε· το ίδιο βράδυ, όμως, μάζεψε τα πράγματά του κι άφησε την πόλη μας για πάντα. Ο ράφτης ήρθε με το σίδερό του και με μια ψαλίδα· όμως μου έδειξε την ίδια περιφρόνηση και αναχώρησε για το Νότο εκείνη τη νύχτα. Οι δύο δυσφημισμένοι πολίτες ήρθαν απειλώντας να κάνουν μήνυση για συκοφαντία και έφυγαν εξοργισμένοι από την ασημαντότητά μου. Ο εκδότης της αγροτικής εφημερίδας εισέβαλε πολεμοχαρής την επόμενη μέρα, διψώντας για αίμα. Κατέληξε όμως να με συγχωρεί εγκάρδια και να με καλεί στο παντοπωλείο για να ξεπλύνουμε κάθε εχθρότητα μ ένα φιλικό ποτηράκι από το «εντομοκτόνο» του Φέινστοκ, όως το αποκαλούσε αστειευόμενος.[...]
Από τη συλλογή Sketches New and Old, πρώτη έκδοση σε βιβλίο το 1876
από
14.00 € 11.20 €

Η αρπαγή του πρίγκιπα Μαργαρίνη

Σ’ ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, ένα βραδάκι, τη δεκαετία του 1880, ο Μαρκ Τουέιν καθόταν µε τις κορούλες του, που τον θερµοπαρακαλούσαν να τους πει µια ιστορία. Αφού διάλεξαν µια εικόνα από ένα περιοδικό, για να γίνει µια αρχή, ο Τουέιν άρχισε να τους διηγείται το παραµύθι του Τζόννυ, ενός φτωχού αγοριού που βρέθηκε µε κάτι µαγικούς σπόρους στην τσέπη και στη συνέχεια πήρε µέρος στην επιχείρηση απελευθέρωσης ενός πρίγκιπα που είχε απαχθεί. Αργότερα, ο Τουέιν θα κρατήσει στα γρήγορα κάποιες πρόχειρες σηµειώσεις, όµως η ιστορία θα µείνει ηµιτελής… µέχρι τις µέρες µας. Οι σηµειώσεις αυτές του Μαρκ Τουέιν εντοπίστηκαν στο αρχείο Μαρκ Τουέιν στο Πανεπιστήµιο Καλιφόρνια του Μπέρκλεϋ και αποτελούν τώρα τον καµβά ενός παραµυθιού, όπως αναπτύχθηκε έναν αιώνα αργότερα.

Με το αποσπασµατικό σκιαγράφηµα του Τουέιν και έχοντας ως οδηγό µια ιστορία που στην πορεία σταµατά, ο συγγραφέας Φίλιπ Στεντ έγραψε ένα παραµύθι που εικάζει ποια θα ήταν η εξέλιξη, εάν ο Τουέιν είχε ολοκληρώσει το σχέδιό του. Με τη χαριτωµένη, χιουµοριστική και συχνά σπαρακτική εικονογράφηση της Έριν Στεντ, τούτη η ιστορία φτάνει στα χέρια µας κάνοντας ένα ταξίδι µέσα στον χρόνο και µας χαρίζει το πρώτο εικονογραφηµένο βιβλίο του θρυλικού Αµερικανού συγγραφέα, όπως το συνέλαβαν δύο από τα πιο σηµαντικά ονόµατα της παιδικής λογοτεχνίας στις µέρες µας.

από
18.80 € 15.00 €

Ο Αμερικανός κόμης

Ο νεαρός λόρδος Μπέρκλεϋ αποφασίζει να εγκαταλείψει τους τίτλους ευγενείας του, το επιβλητικό Κάστρο Τσόµλυ στην αγγλική ύπαιθρο και την αριστοκρατική ζωή του και να ταξιδέψει ως κοινός θνητός στην Αµερική, προκειµένου να υπερασπιστεί στην πράξη την πίστη του στην κοινωνική ισότητα. Θα τα καταφέρει να ζήσει όπως οι ανώνυµοι απλοί άνθρωποι; «Ναι, καλά!» απαντά ο πατέρας του, κόµης του Ρόσµορ. Από την άλλη, ο Μάλµπερρυ Σέλλερς, συνταγµατάρχης, νοµικός πράκτωρ, µέντιουµ, υπνωτιστής, πνευµατικός και θεραπευτής, ένας αλλοπαρµένος εφευρέτης στην Ουάσινγκτον, θα βρεθεί από ένα γύρισµα της τύχης κληρονόµος της κοµητείας του Ρόσµορ στην Αγγλία.

Γύρω από αυτούς τους δύο κεντρικούς ήρωες, ο Τουέιν, βαθύς γνώστης της ανθρώπινης φύσης και των αντιφάσεών της, διεισδυτικός παρατηρητής του µεγαλείου του ανθρώπου και της, ταυτόχρονης, µικρότητάς του, στήνει µια ιστορία καταιγιστικού χιούµορ µε υπερβολικά κωµικές καταστάσεις και απίστευτα τραγελαφικές συµπτώσεις, που θυµίζει τους Μόντι Πάιθον. Η σατιρική πένα του Τουέιν ξεσπαθώνει στον Αµερικανό Κόµη –που µεταφράζεται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα– και δεν αφήνει τίποτα όρθιο (πολιτική, θρησκεία, εργατικά συνδικάτα, στερεότυπα και προκαταλήψεις, τις παραδεδοµένες πεποιθήσεις της εποχής του, την ανθρώπινη φύση την ίδια), σε ένα µυθιστόρηµα που ασχολείται µε το ζήτηµα της κατασκευασµένης ταυτότητας στις βιοµηχανικές κοινωνίες στα τέλη του 19ου αιώνα.

από
14.40 € 12.95 €

Ο πρώτος μου Μαρκ Τουέιν: Πρίγκιπας και φτωχός (Η πρώτη μου λογοτεχνία)

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος, μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας, ζει μέσα στον ασφυκτικό κλοιό της εθιμοτυπίας της αυλής και λαχταρά την ανέμελη ζωή των φτωχών παιδιών. Ένα φτωχόπαιδο, που μοιάζει καταπληκτικά στον Εδουάρδο, ονειρεύεται την πλούσια ζωή του πρίγκιπα. Κάποια μέρα συναντιούνται και ο πρίγκιπας του ζητά να αλλάξουν ρούχα. Έτσι αρχίζουν μια σειρά από περιπέτειες και παρεξηγήσεις, αφού το φτωχόπαιδο δεν έχει ιδέα τι σημαίνει η ζωή στο παλάτι και ο πρίγκιπας δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τη φτώχεια.
από
11.00 € 9.90 €

Ο πρώτος μου Ροΐδης: Η Μηλιά (Η πρώτη μου λογοτεχνία)

Η Μηλιά, ένα καλόκαρδο κορίτσι, φεύγει απ το χωριό της για να βρει μια καλύτερη τύχη στην πόλη. Ένα σμάρι πουλιών τη βοηθάει να φτάσει στο παλάτι και να λάβει μέρος στο διαγωνισμό που έχει κηρύξει ο βασιλιάς. Μάγοι, φιλόσοφοι, επιστήμονες, όλοι θα είναι εκεί! Ανάμεσά τους και η Μηλιά. Νικητής; Όποιος καταφέρει να κάνει τον βασιλιά να γελάσει…
από
12.20 € 9.80 €