banner

Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου

View as
Sort by
Display per page

Οι ματωμένοι αρραβώνες: Η 29η Απρίλη 1453

Η δεκαοκτάχρονη Ιζαμπώ, μετά την Άλωση της Πόλης το 1453, καταλήγει ύστερα από περιπέτειες σε χώρο συγκέντρωσης Γραικών προσφύγων στη Βενετία. Μεταμφιεσμένη σε νεαρό άντρα, αναζητά τυχόν επιζώντες συγγενείς της. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης αναπολεί τις ευτυχισμένες στιγμές στην Πόλη και ξαναζεί τις τραγικές λεπτομέρειες της πολιορκίας και της Άλωσης. Ταυτόχρονα αγωνιά για την τύχη του αγαπημένου της Τραϊανού, που λίγο καιρό πριν από την Άλωση είχε ταξιδέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Γένουα. Η πικρία της Άλωσης, το πένθος της απώλειας αγαπημένων προσώπων και η μοναξιά της προσφυγιάς κάνουν την Ιζαμπώ να αμφιβάλλει για τα αισθήματα του Τραϊανού και να θεωρεί προσχηματική την αναχώρησή του από την πολιορκημένη Κωνσταντινούπολη. Τον ίδιο καιρό ο Τραϊανός αναζητά την Ιζαμπώ στις συγκεντρώσεις των Γραικών προσφύγων στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, όμως, γίνεται στόχος μιας σπείρας που εκμεταλλεύεται τις ανάγκες και τις αγωνίες των προσφύγων. Μέσα από τη διαδοχή τραγικών γεγονότων, η Ιζαμπώ αντιστέκεται στην εξαθλίωση προσπαθώντας να διατηρήσει το δικαίωμά της στην αξιοπρέπεια όσο ο Τραϊανός διεκδικεί το δικαίωμά τους στην ευτυχία... Ένα μυθιστόρημα για την αγάπη δυο νέων μέσα στη λαίλαπα της Ιστορίας, που μας καλεί να αναλογιστούμε το νόημα της φράσης "... περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις..." για τις ζωές των απλών, ανώνυμων ανθρώπων.
από
7.90 € 7.10 €

Ουμπάιντα, το καραβάνι των ψυχών

Μέκκα, 633 μ.Χ. Ένα έτος μετά τον θάνατο του Μωάμεθ στη Μεδίνα.
Ο Ουμπάιντα, Άραβας αρχηγός καραβανιού, μαζί με τον παραγιό του Ισμαέλ περιμένουν στο παζάρι της Κάαμπα τους επιβάτες για την Ιερουσαλήμ. Αρχικά, εμφανίζονται δύο Ελληνίδες, η Σωσώ και η όμορφη ανιψιά της Σωσάννα. Αργότερα, οι καλλιτέχνες Ισίδωρος και Ιουστίνος. Ανάμεσα στον Ισμαέλ και στη Σωσάννα γεννιέται μια αμοιβαία συμπάθεια, που υποδαυλίζεται από την προφητεία μιας περιπλανώμενης μάντισσας: θα ζήσουν μαζί, αν σκοτώσουν πρώτα έναν τρικέφαλο δαίμονα!
Στον δρόμο τους εμφανίζονται δυο νέοι ταξιδιώτες: ο μοναχός Ιερόθεος και ο παράξενος νεαρός κλέφτης Ρετζί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η ανόμοια συντροφιά θα αντιμετωπίσει ασθένειες και μάντισσες γιάτρισσες, θα συναντήσει χωριά φαντάσματα και κατακόμβες, θα τρομοκρατηθεί από φήμες για φυλάρχους που απάγουν κοριτσάκια, μάγους που προσφέρουν ανθρώπινες θυσίες, ανατρεπτικές αποκαλύψεις και αναπάντεχους θανάτους. Εν τω μεταξύ, η έλξη μεταξύ του Ισμαέλ και της Σωσάννας βαθαίνει.
Περιπέτεια ενός νεανικού αταίριαστου έρωτα ανάμεσα σε μία αρχοντογεννημένη Ελληνίδα και σε έναν Άραβα σκλάβο. Η ιστορία, εκμεταλλευόμενη τη δεδομένη ιστορική εποχή, όταν αρχαίες θρησκείες ξεψυχούν και νέες ανατέλλουν, καταδεικνύει την εξαθλίωση που προκύπτει από τη δεισιδαιμονία καθώς και τα αδιέξοδα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.
Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα από την εξαιρετική συγγραφέα.
από
12.90 € 11.61 €

Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών

Κρυµµένο µέσα στα βουνά της Κίνας βρίσκεται ένα εργοστάσιο. Ένα εργοστάσιο παιχνιδιών στο οποίο εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες παιδιά. Τα πενήντα παιδιά του αρχιεργάτη Κι-Μπουν. Ανάµεσα σε αυτά και ο Χουάνγκ-Σιάο, ο οποίος ανακαλύπτει πως τα παιχνίδια που κατασκευάζουν προορίζονται για τα παιδιά της ?ύσης.

Σε ένα χωριό κάπου εκεί κοντά, ο δάσκαλος Μι-Γουάνγκ προσπαθεί µε πολύ κόπο καθηµερινά να πείσει τους µαθητές του να έρχονται στο σχολείο µετά τις δουλειές τους στα χωράφια.

Για να τους δελεάσει, αποφασίζει να κατασκευάσει µόνος του τα δώρα τους για τις γιορτές και να τους τα µοιράσει.

Μια µέρα που πυκνό χιόνι είχε καλύψει τα βουνά κι ο άνεµος φυσούσε παγωµένος, τα πενήντα παιδιά του αρχιεργάτη Κι-Μπουν αποφάσισαν να το σκάσουν από το εργοστάσιο παιχνιδιών µε προορισµό τη ?ύση. Μαντέψτε, όµως, ποιον συνάντησαν σε ένα µικρό χωριό πίσω από το βουνό...



Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γραµµένη για να καταγγείλει την παιδική εργασία. 
από
7.90 € 6.30 €