banner

Gaston Leroux

View as
Sort by
Display per page

Το άρωμα της γυναίκας με τα μαύρα

Δύο χρόνια μετά το "Μυστήριο του κίτρινου δωματίου" που συντάραξε την κοινή γνώμη της Γαλλίας, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Ζοζέφ Ρουλεταμπίλ ψάχνει στοιχεία για το παρελθόν του.
Την ίδια ώρα η Ματίλντ Στάνγκερσον παντρεύεται τον αγαπημένο της Ρομπέρ Νταρζάκ, αλλά κατά τη διάρκεια της τελετής μια αδιόρατη απειλή πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Αν και κανείς δεν το ομολογεί, όλοι περιμένουν ότι ο -νεκρός πια- Λαρσάν θα εμφανιστεί για να απειλήσει τη ζωή τους. Όμως όλα κυλάνε φυσιολογικά και το ευτυχισμένο ζευγάρι φεύγει για μήνα του μέλιτος.
Ελάχιστες μέρες μετά ένα τηλεγράφημα με την υπογραφή της Ματίλντ Στάνγκερσον ταράζει τον Ρουλεταμπίλ. Γράφει μόνο δύο λέξεις: "Σώστε μας".
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το ζευγάρι μαζί με τους φίλους του καταλήγει σε ένα καλά οχυρωμένο μεσαιωνικό κάστρο στην Κυανή Ακτή, όπου είναι απολύτως αδύνατον να εισβάλει κανείς και να βλάψει τη Ματίλντ Στάνγκερσον. Κι όμως... Το αδιανόητο συμβαίνει με τον πιο μυστηριώδη τρόπο. Ο Ρουλεταμπίλ καλείται τώρα όχι μόνο να αντιστρέψει ένα έγκλημα, αλλά και να κοιτάξει κατάματα μια απαίσια αλήθεια.

Ο Γκαστόν Λερού μετά "Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου" προσφέρει στον αναγνώστη αστυνομικών βιβλίων έναν ακόμη πιο αγωνιώδη και ακραίο γρίφο. Μπορείς να τον λύσεις;

από
11.00 € 8.80 €

Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου

Μετά από μία κοπιαστική ημέρα σημαντικών επιστημονικών πειραμάτων, η δεσποινίς Στάνγκερσον είχε μόλις αποσυρθεί στο υπνοδωμάτιό της. Ξαφνικά, άρχισαν να ακούγονται από μέσα ήχοι πάλης, αγωνιώδεις κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια και πυροβολισμοί. Όταν η κλειδωμένη της πόρτα υποχωρεί στα χτυπήματα του πατέρα της και ενός υπηρέτη, η Ματίλντ βρίσκεται πεσμένη στο πάτωμα, σοβαρά τραυματισμένη και γεμάτη αίματα. Κανείς άλλος δεν βρίσκεται στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη έξοδος, και το μοναδικό παράθυρο του Κίτρινου Δωματίου είναι ασφαλισμένο από μέσα. Πώς είναι δυνατόν να απέδρασε από εκεί ο δράστης; Μία γεμάτη ερωτηματικά και γρίφους υπόθεση και ένας ευρηματικός ντετέκτιβ συνθέτουν μία υπέροχη, νοσταλγική και ατμοσφαιρική ιστορία φόνου, απάτης, προδοσίας και πάθους, που, σχεδόν έναν αιώνα μετά από την πρώτη δημοσίευσή της, παραμένει ορόσημο της κλασικής αστυνομικής λογοτεχνίας και δεν σταματά να διαβάζεται, να αγαπιέται και να αποκτά νέους φανατικούς θαυμαστές μέσα στον 21ο αιώνα. Το "Μυστήριο του κίτρινου δωματίου" είναι μία από τις πιο εμβληματικές ιστορίες της λογοτεχνίας μυστηρίου, γραμμένη από το συγγραφέα που μας χάρισε το αθάνατο "Φάντασμα της Όπερας".
από
15.50 € 12.40 €

Το φάντασμα της όπερας

Στα καμαρίνια της επιβλητικής όπερας του Παρισιού οργιάζουν φήμες για την ύπαρξη ενός μοχθηρού φαντάσματος που κατοικεί στα υπόγεια του κτιρίου, εκβιάζει τους διευθυντές και επιτίθεται στο προσωπικό. Στη μεγάλη πρεμιέρα του "Φάουστ", μια πανέμορφη και άγνωστη νεαρή τραγουδίστρια μαγεύει με την ερμηνεία της το παρισινό κοινό κι αιχμαλωτίζει την καρδιά του υποκόμη Ραούλ, που παρακολουθεί συνεπαρμένος από τα θεωρεία. Κι ενώ όλοι περιμένουν τον επόμενο μεγάλο της θρίαμβο, η νεαρή κοπέλα εξαφανίζεται από προσώπου γης. Ο υποκόμης ψάχνει να τη βρει απεγνωσμένα κι έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα της θρυλικής ιστορίας του Φαντάσματος της όπερας, ενός τραγικού -και κλασικού πλέον- μύθου που περιστρέφεται μοναδικά γύρω από τον έρωτα, τον τρόμο και το μυστήριο, με πρωταγωνιστή ένα χαρισματικό αλλά δύσμορφο και καταραμένο πλάσμα που αποζητά την αγάπη...
από
12.99 € 10.40 €

Το φάντασμα της όπερας

Τα θεμέλια της Όπερας του Παρισιού κλονίζονται από την οργή και τη θλίψη ενός πλάσματος που παραμονεύει στους σκοτεινούς διαδρόμους ενός άγνωστου κόσμου.
Κανείς δεν έχει δει στην πραγματικότητα τη μορφή του, αλλά η Κριστίν Ντααέ, η όμορφη και ταλαντούχα νεαρή τραγουδίστρια, έχει ακούσει τη φωνή του.
Αυτό το μυστήριο φάντασμα που πλανιέται στις άδειες κουίντες γίνεται ο μέντοράς της, ο δικός της άγγελος της μουσικής, αυτός που θα την αναδείξει σε διάσημη ντίβα.
Το Φάντασμα της Όπερας κρύβει το φρικτό του πρόσωπο και την αγάπη που νιώθει για την Κριστίν στα νερά της υπόγειας λίμνης, όπου βρίσκεται το ζοφερό βασίλειό του.
Όταν όμως εμφανίζεται ο νεαρός υποκόμης Ραούλ ντε Σανί και αρχίζει να φλερτάρει την Κριστίν, το μυστήριο Φάντασμα κατατρύχεται από έμμονη ζήλια και αποζητά εκδίκηση.
Το σατανικό μυαλό του ντύνεται με το ανθρώπινο προσωπείο και ο έρωτάς του ξεσπά σαν καταιγίδα· απάγει την όμορφη Κριστίν και τη φυλακίζει πίσω από τα σίδερα της ασφυκτικής αγάπης του. Το ίδιο βράδυ, σε ένα άλλο σημείο της πόλης, δολοφονείται ο αδελφός του Ραούλ.
Ο υποκόμης βλέπει τα όνειρα και τον έρωτά του για την Κριστίν να σβήνουν μπροστά στον απειλητικό μανδύα του Φαντάσματος, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο και να ελευθερώσει την αιχμάλωτη Κριστίν.
Το πάθος και η ανησυχία του για την αγαπημένη του οδηγούν τα βήματά του στον υπόγειο λαβύρινθο της Όπερας, όπου θα διαπιστώσει ότι οι παρείσακτοι δεν έχουν εξέλθει ποτέ ζωντανοί...
0.00 €

Το Φάντασμα της Όπερας

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα. Επίκεντρο είναι η Όπερα της πόλης, που γνωρίζει εκείνη την περίοδο μεγάλη δόξα. Στα υπόγεια, όμως, του μεγαλόπρεπου κτιρίου, μακριά από τα εκτυφλωτικά φώτα, κρύβεται ένα μυστικό. Αίθουσες βασανιστηρίων, κρυφά περάσματα, δαιδαλώδεις διάδρομοι, υπόγειες λίμνες και κατακόμβες συνθέτουν έναν παράλληλο κόσμο, στον οποίο βασιλεύει η σκοτεινή μορφή του Έρικ, του Φαντάσματος της Όπερας. Ο Έρικ, ένας παραμορφωμένος μουσικός που κινείται ανάμεσα στην ιδιοφυία και την παράνοια, ερωτεύεται τη νεαρή σοπράνο Κριστίν. Γίνεται δάσκαλος και προστάτης της, τη μυεί στα μυστικά της μουσικής και τη βοηθά να εξελιχθεί σε μεγάλο αστέρι της όπερας. Ο έρωτάς της, ωστόσο, για τον υποκόμη Ραούλ και η απέχθειά της όταν αντικρίζει το πρόσωπό του πυροδοτούν τη ζήλια και την οργή του και τον οδηγούν στην απαγωγή της. Με τη βοήθεια του Πέρση, ενός παλιού γνωστού του Έρικ, ο Ραούλ θα προσπαθήσει να σώσει την αγαπημένη του και να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του αδερφού του, που βρέθηκε νεκρός το ίδιο βράδυ.
0.00 €