banner

Science

Sort by
Display per page
View as List Grid

Λεξικό ρέικι

Ενεργειακοί όροι για τη θεραπεία του ρέικι, τις ενεργειακές μεθόδους και τη σύγχρονη πνευματικότητα. Ένα εύχρηστο λεξικό τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους στο Ρέικι.
από
17.99 € 14.40 €

Λεξικό της χημείας - Ελληνοαγγλικό - Αγγλοελληνικό

Στο λεξικό της χημείας συμπεριλαμβάνονται λήμματα που εκτείνονται σχεδόν σ όλο το φάσμα των επιστημονικών πεδίων της Χημείας, αλλά και άλλων συναφών επιστημών, προσδίνοντας έτσι σ αυτό την επιδιωκόμενη γενικότητα και χρησιμότητα. Στο τέλος του έργου παρατίθεται Παράρτημα με πίνακες φυσικών σταθερών, βασικών μονάδων S.I. και περιοδικότητας των στοιχείων. Ως βασικό βοήθημα απευθύνεται σε φοιτητές και επιστήμονες, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και εκπαιδευτικούς.
από
24.50 € 9.50 €

Λεξικό της ψυχολογίας

Εγκυκλοπαιδικό με τετράγλωσση ορολογία Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να αποτελέσει μια βασική πηγή πληροφόρησης για ερευνητικά δεδομένα και πορίσματα της επιστήμης της ψυχολογίας και για ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών. Απευθύνεται: - στο μαθητή του Λυκείου, που ξεκινώντας από τη λέξη-λήμμα, αναζητά πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν. - στο φοιτητή, που πέρα από τις επιστημονικές πληροφορίες, θα βρει την επιστημονική ορολογία σε τρεις επιπλέον γλώσσες, καθώς και πλούσια ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. - στον ειδικό επιστήμονα και τον εκπαιδευτικό, στον οποίο προσφέρει τα τελευταία πορίσματα και τους προβληματισμούς της επιστημονικής έρευνας σε πολλά επίκαιρα και καίρια θέματα. - στους γονείς, που αναζητούν υπεύθυνη ενημέρωση για θέματα αγωγής των παιδιών και για την αντιμετώπιση καθημερινών τους προβλημάτων. - σε κάθε αναγνώστη και φίλο του βιβλίου, στον οποίο προσφέρει μια πλούσια πληροφόρηση για θέματα της καθημερινής ατομικής και κοινωνικής ζωής με κριτικές επισημάνσεις.
από
58.00 € 46.40 €

Λεξικό Ψυχολογίας

Το νέο, περιεκτικό και ολοκληρωμένο Λεξικό Ψυχολογίας είναι ένα εμπνευσμένο και φιλόδοξο έργο που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη βιβλιογραφία της σύγχρονης ελληνικής ψυχολογικής επιστήμης. Αποτέλεσμα πολύχρονης και συστηματικής συγγραφής και επεξεργασίας, περιλαμβάνει περισσότερους από 7.000 όρους από όλους τους κλάδους, τις ειδικότητες και τις κατευθύνσεις της ψυχολογίας, αλλά και από σχετιζόμενες με αυτήν επιστήμες (φιλοσοφία, κοινωνιολογία, βιολογία, γλωσσολογία, στατιστική, εκπαίδευση κ.λπ.). Στις σημαντικές καινοτομίες του συγκαταλέγονται: - Δίγλωσση απόδοση (ελληνικά και αγγλικά) των όρων - Αναλυτική επεξήγηση και σύνδεση των λημμάτων μεταξύ τους - Παρουσίαση εναλλακτικών αποδόσεων, συνωνύμων και αντιθέτων - Ενότητα με βιογραφικές πληροφορίες για τους σπουδαιότερους ψυχολόγους - Εκτενές αγγλοελληνικό λεξιλόγιο όρων. Ένα πολύτιμο βοήθημα για όλους αυτούς που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την ψυχολογία στην Ελλάδα.
από
50.00 € 35.00 €

Λεξικόν φυτολογικόν

"[...] Αλλ απαραίτητον έσεται το ανά χείρας έργον ιδίως εις τους γεωπόνους, τους κτηματίας και τους φιλανθείς, διότι εν αυτώ εκτίθενται λεπτομερέστερον πάντα όσα αφορώσιν εις την χρησιμότητα, την καλλιέργειαν και την παθολογίαν των σιτηρών και των άλλων πλουσίων εν αμύλω φυτών, των καρποφόρων και των άλλων προσοδοφόρων ή δασικών δένδρων και θάμνων, των λαχανικών, κτηνοτροφικών, βιομηχανικών ή οπωσδήποτε άλλως χρησίμων φυτών, τα οποία καλλιεργούνται ήδη, ή εισαγόμενα εις την Ελλάδα και ανά την Ανατολήν δυνατόν να ευδοκιμήσωσι και να καλλιεργηθούν επικερδώς. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)"
από
74.20 € 59.40 €

Νεοελληνικά επώνυμα με ιατρική προέλευση

Η μελέτη των επωνύμων στην Ελλάδα, αν κι έχει αρχίσει από τις πρώτες δεκαετίες του ελεύθερου βίου της χώρας μας, δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Ίσως, ανάμεσα στ' άλλα, να φταίει και η προσπάθειά μας να σβήσουμε την παράδοσή μας. Ίσως να θέλουμε, συλλογικά κι υποσυνείδητα, να ξεχάσουμε την καταγωγή μας, που τα ονόματα επιμένουν να μας θυμίζουν
από
10.00 € 8.00 €

Ομηρικές λέξεις στη σύγχρονη ιατρική

«...θεωρώ την εργασία αυτή του Ρηγάτου βασική για τους μελλοντικούς λεξικολόγους που θα θελήσουν να δώσουν στις λέξεις το ειδικό ιατρικό νόημά τους [...]. Ασφαλώς υπάρχουν πλήθος ιατρικά λεξικά που ερμηνεύουν τους ιατρικούς όρους, αλλά λεξικό που ν΄ ανατρέχει στον Όμηρο για να βρεί την απώτερη καταγωγή των λέξεων γίνεται για πρώτη φορά» Σ. Καργάκος «Είναι μία εργασία σοβαρού μόχθου και πνευματικής ευθύνης. Μία μελέτη που κινείται μέσα στο φυσικό - υγειονομικό χώρο, αλλά και στον πλατύτερο λαογνωστικό, στην πελώρια εκείνη σκηνή των εμφυλίων τρωϊκών. Με την τόσο εναργή ελληνικότητα και τον ψυχισμό του αρχαίου λαού μας και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Ο συγγραφέας σε ολόκληρο το πόνημά του σέβεται το χρόνο και την ιστορία» Δ. Σιατόπουλος
από
7.25 € 5.45 €

Σύγχρονο λεξικό πληροφορικής (Ελληνοαγγλικό, αγγλοελληνικό)

Περιέχει πάνω από 17.000 επιλεγμένους όρους, συνώνυμα και συντομογραφίες της Πληροφορικής και της τεχνολογίας των υπολογιστών, με παραπομπές σε σχετικούς και αντίθετους όρους. Ενημερωμένο, συστηματικό, τεκμηριωμένο και επεξηγηματικό αποτελεί έναν εύχρηστο καθημερινό οδηγό όχι μόνο για τους ειδικούς αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν να ενημερωθούν, να γράψουν και να μιλήσουν ελληνικά τη γλώσσα της Πληροφορικής.
από
52.75 € 42.20 €

Τετράγλωσσο Λεξικό Τηλεπικοινωνιών

Το Τετράγλωσσο Λεξικό περιλαμβάνει 17.000 λήμματα περίπου και αποτελεί ένα σημαντικότατο βοήθημα τηλεπικοινωνιακής ορολογίας που λειτουργεί αντιστρεπτά και για τις τέσσερις γλώσσες.
από
79.35 € 63.50 €