banner

Éducation

Trier par
Afficher par page
Voir comme Liste Grille

Σύγχρονη σχολική γραμματική για όλους

Η "Σύγχρονη σχολική γραμματική για όλους" είναι μια νέα πρόταση Γραμματικής που αποτελεί το καταστάλαγμα σαράντα χρόνων επιστημονικής ενασχόλησης τού καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη με την ελληνική γλώσσα. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και σε κάθε φιλόγλωσσο αναγνώστη, που επιθυμεί να γνωρίσει και να μελετήσει τον κόσμο τής ελληνικής γλώσσας. Η "Σύγχρονη σχολική γραμματική για όλους": α) ακολουθεί τα πορίσματα τής σύγχρονης γλωσσολογίας β) εξετάζει τη γραμματική από κοινού με τη σύνταξη γ) δομείται πάνω στους δύο "πυλώνες" τής γλώσσας, το ρήμα και το ουσιαστικό δ) δίνει την έμφαση όχι μόνο στους μορφολογικούς τύπους, αλλά κυρίως: - στις δομές και τη λειτουργία τους (δομολειτουργική μέθοδος) - στο πώς, αλλά και το γιατί τους χρησιμοποιούμε ανάλογα με την επικοινωνιακή μας πρόθεση (επικοινωνιακή προσέγγιση) Επιπλέον χαρακτηριστικά τής Γραμματικής: - πλήθος έγχρωμων εποπτικών πινάκων - επιλεγμένα παραδείγματα για κάθε θέμα που συζητείται - εκτεταμένο Παράρτημα με πλούσιο, παιδαγωγικά αξιοποιήσιμο υλικό - συχνές αναφορές σε παλαιότερες μορφές τής Ελληνικής - αναλυτικό ευρετήριο (θεματικό και τυπολογικό) και εκτεταμένο γλωσσάριο - έμφαση στην εποπτική παρουσίαση Ένα βιβλίο που διαβάζεται όχι μόνο ως βιβλίο αναφοράς, αλλά και ως κείμενο για τη λειτουργία, την αξία και την ομορφιά τής ελληνικής γλώσσας.
από
36,00 € 28,80 €

Συνηθισμένες γλωσσικές απορίες

Το παρόν βιβλίο επιδιώκει να απαντήσει σε 740 απορίες που αφορούν την ορθογραφία, την κλίση, τη σύνταξη και τη σημασία στη σύγχρονη ελληνική. Οι απορίες αυτές έχουν καταγραφεί στο διάλογο της Άσπρης λέξης με τους επισκέπτες της, καθώς και σε προσωπικές και δημόσιες συζητήσεις, και έχουν αποτελέσει αντικείμενο παρουσίασης σε γραμματικές, λεξικά, οδηγούς χρήσης και, πρόσφατα, σε ιστολόγια που αναφέρονται στη νέα ελληνική γλώσσα. Οι απαντήσεις λαμβάνουν υπόψη τόσο τους γραμματικούς κανόνες όσο και τη γλωσσική πρακτική, όπως αποτυπώνεται σε έντυπα κείμενα και σε κείμενα του διαδικτύου. Βασικός στόχος είναι η ερμηνεία των φαινομένων και όχι η χάραξη διαχωριστικής γραμμής μεταξύ "σωστού" και "λάθους".
από
14,93 € 11,00 €

Συνοπτική γραμματική της νέας ελληνικής

Προϊόν πρωτότυπης έρευνας και μακράς εμπειρίας των συγγραφέων καθηγητών τής Γλωσσολογίας Χρήστου Κλαίρη και Γεωργίου Μπαμπινιώτη - Σύγχρονη, επιστημονική και έγκυρη Γραμματική τής Νέας Ελληνικής - Περιλαμβάνει Γραμματική και Σύνταξη μαζί - Δίνει έμφαση στη χρήση τής γλώσσας μέσα από χιλιάδες παραδείγματα, σχόλια και ερμηνείες τής δομής και τής λειτουργίας τής Νέας Ελληνικής - Αναδεικνύει την πολυμορφία και τη δυναμική τής γλώσσας μας - Ο αναγνώστης οδηγείται να "ανακαλύψει" τη γλώσσα, να καταλάβει τους μηχανισμούς της και να τους αξιοποιήσει δημιουργικά - Αναδιάρθωση τής παραδοσιακής γραμματικής ύλης σε επικοινωνιακή βάση - Εύληπτοι πίνακες κλίσεως ονομάτων και ρημάτων - Γλωσσάριο εξήγησης γραμματικών όρων
από
28,00 € 20,00 €

Σύνταξη της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Ο υποτακτικός λόγος Η πλειονότητα των αρχαιοελληνικών θεματογραφιών, που κυκλοφορούν σήμερα, διακρίνονται για τον αποκλειστικά χρησιμοθηρικό χαρακτήρα και για τη φροντιστηριακή λογική τους. Μοναδικό κίνητρο της συγγραφής είναι τις περισσότερες φορές η παροχή των στοιχειωδώς απαραίτητων εφοδίων στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να ανταποκριθούν επαρκώς στις ανάγκες του εκάστοτε εξεταστικού συστήματος. Αντίθετα, η «Θεματογραφία» του Νικολάου Τζουγανάτου, καρπός βαθιάς γνώσης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, πέρα από την αναγνωρισμένη χρηστική αξία της διαπνέεται από σεβασμό προς τα κείμενα, από γλωσσική ευαισθησία και από τον ιδεαλιστικό στόχο να μυήσει τους χρήστες της στα μυστικά μιας σύνθετης και πολύχρωμης γλώσσας, και όχι απλώς να τους βοηθήσει να διεκπεραιώσουν μία μηχανική διαδικασία. Αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προσέγγιση του αρχαιοελληνικού λόγου και συνδυάζεται αρμονικά με το «Συντακτικό» του ίδιου φιλολόγου, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, μεταγλωττισμένο, από τις Εκδόσεις της «Εστίας». Στις αρετές του βιβλίου συγκαταλέγονται η εξαιρετική επιλογή κειμένων -που έχουν λαφυραγωγηθεί άγρια από νεότερους μιμητές-, η ένταξή τους στα ιστορικά συμφραζόμενά τους, η εμπεριστατωμένη παρουσίαση σύνθετων μορφών λόγου (μετοχές και ανάλυσή τους στις αντίστοιχες δευτερεύουσες προτάσεις, υποθετικοί λόγοι και ιδίως εξαρτημένοι στον πλάγιο λόγο, τρόπος εισαγωγής και εκφοράς των προτάσεων κ.λπ.), τα ετυμολογικά σχόλια και οι γραμματικές παρατηρήσεις. Η παρούσα έκδοση προσφέρει στις νεότερες γενιές αυτόν τον θησαυρό στην προσιτότερη δυνατή μορφή χάρη στη μεταγλώττιση που πραγματοποίησε ο δεινός φιλόλογος Ηλίας Τσιριγκάκης.
από
19,83 € 15,90 €

Τα Ελληνικά χωρίς δάσκαλο για Άραβες

Σε 25 μαθήματα
από
22,26 € 13,30 €

Τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα -Β κύκλος - βιβλίο δασκάλου

Το βιβλίο «Τα Ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα, Β’ κύκλος», αποτελεί συνέχεια του βιβλίου της Άννας Χατζηπαναγιωτίδη, «Τα νέα ελληνικά για ξενόγλωσσα παιδιά 8-12 χρόνων». Παρόλο όμως που προϋποθέτει τη διδασκαλία του παραπάνω βιβλίου ή το ανάλογο με το περιεχόμενό του γλωσσικό επίπεδο, εντούτοις μπορεί να αξιοποιηθεί και για τη διδασκαλία αρχαρίων. Το «Βιβλίο του Δασκάλου» αποτελεί μια πρόταση για τη διδασκαλία κάθε ενότητας που δε φιλοδοξεί, βέβαια, να είναι η μοναδική ερμηνευτική προσέγγιση. Ο δάσκαλος θα χρειαστεί να κάνει τις αναγκαίες προσαρμογές - ακόμα και αλλαγές - στην ύλη του βιβλίου, ανάλογα με τους μαθητές στους οποίους απευθύνεται, δηλαδή ανάλογα με το γλωσσικό τους επίπεδο, την καταγωγή τους, τη χώρα προέλευσης· ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, αν η διδασκαλία πραγματοποιείται στην Ελλάδα ή σε χώρα του εξωτερικού. Το βιβλίο γράφτηκε με τη σκέψη στραμμένη σ’ όλους όσους διδάσκουν τη γλώσσα μας, κυρίως όμως στους δασκάλους του απόδημου ελληνισμού. Την αγωνία τους για τη διατήρηση και εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας ο συγγραφέας είχε την τύχη να γνωρίσει και να εκτιμήσει κατά την τετραετή θητεία του στη Μελβούρνη, ως σύμβουλος για την ελληνική γλώσσα στο Υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας Βικτώρια.
από
10,60 € 9,20 €

Τα λατινικά του Wheelock

Τα ΛΑΤΙΝΙΚΑ του Wheelock είναι η πρώτη ελληνική μετάφραση του Wheelock's Latin (7η έκδοση, επικαιροποιημένη και ανανεωμένη), ενός από τα δημοφιλέστερα εγχειρίδια εκμάθησης της Λατινικής γλώσσας παγκοσμίως. Με τρόπο μεθοδικό, ευχάριστο και εύληπτο αναδεικνύει την ομορφιά, τη ζωντάνια και τη διαχρονική αξία της Λατινικής. Περιλαμβάνει: - 40 κεφάλαια με λεπτομερή παρουσίαση της Γραμματικής και του Συντακτικού, και εφαρμογή των κανόνων πάνω σε κείμενα σπουδαίων Ρωμαίων συγγραφέων, συνοδευόμενα από σημειώσεις, μεταφραστικές συμβουλές και ερωτήσεις κατανόησης. - Εκτενές Ελληνο-Λατινικό και Λατινο-Ελληνικό λεξιλόγιο - Ασκήσεις αυτοβελτίωσης, με τις απαντήσεις τους, για ανεξάρτητη μελέτη - Πλούσια συλλογή από αυθεντικά, μη διασκευασμένα, λατινικά κείμενα για μετάφραση, μαζί με πλήρη λεξιλογική υποστήριξη - Ετυμολογικές πληροφορίες, χάρτες και γκράφιτι που αναδεικνύουν ποικίλες πτυχές του ρωμαϊκού πολιτισμού Το βιβλίο απευθύνεται πρωτίστως σε φοιτητές/φοιτήτριες φιλοσοφικών σχολών αλλά και σε μαθητές/μαθήτριες που επιθυμούν να μάθουν Λατινικά με τρόπο έγκυρο και παιδαγωγικά άρτιο, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που φιλοδοξεί μέσα από τη μεθοδική κατάκτηση της Λατινικής να απολαύσει από το πρωτότυπο τη λογοτεχνία των Ρωμαίων και να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό τους.
από
40,00 € 32,00 €