banner

Χάουαρντ Φίλιπ Λάβκραφτ

Προβολή ως
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Επιστολές Χ. Φ. Λάβκραφτ

Ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ (1890-1937), ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας, αποκαλύπτεται ως ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων και μανιώδης επιστολογράφος. Σ’ αυτό του το «έργο», όχι τόσο γνωστό όσο οι νουβέλες και τα διηγήματά του, μπορεί να διακρίνει ο αναγνώστης την ξεχωριστή προσωπικότητά του και τις πολλές γνώσεις του. Οι αποδέκτες των επιστολών του είναι συγγενικά του πρόσωπα ή πρόσωπα από το χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης όπως οι Κλαρκ Άστον Σμιθ, Χάουαρντ, Ντέρλεθ κ.λπ. Ιδιαίτερα εντύπωσιαζουν οι γνώσεις του πάνω στην αρχαία ελληνική γλώσσα και μυθολογία, η επιρροή των οποίων είναι εμφανής στα γραπτά του. Τα γράμματά του ίσως ν’ αποτελούν την πληρέστερη βιογραφία που θα μπορούσε να έχει γραφτεί για ένα τόσο σημαντικό, αμφιλεγόμενο και σκοτεινό πρόσωπο, σαν τον Χ.Φ. Λάβκραφτ, που έμελλε με το έργο του να συγκαταλεγεί στους διακεκριμένους συγγραφείς τρόμου.
από
17,07 € 13,70 €

Ο ίσκιος πάνω από το Ίνσμουθ

Το απομονωμένο λιμάνι του Ίνσμουθ κρύβει ένα αποτρόπαιο μυστικό, που οι αλλόκοτοι στην όψη κάτοικοί του προσπαθούν να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο. Από τα μισοερειπωμένα σπίτια τρομακτικοί θόρυβοι αντηχούν και στον Ύφαλο του Διαβόλου χορεύουν παράξενα όντα. "Ο ίσκιος του Ίνσμουθ", μια εισαγωγή στην περίφημη Μυθολογία Κθούλου, είναι από τις καλύτερες νουβέλες του Χ.Φ. Λάβκραφτ και αποτέλεσε το σκηνικό για πολλά έργα συγγραφέων Τρόμου μα και για σενάρια ταινιών. Μαζί, θα διαβάσετε τα διηγήματα: Ο βάλτος του φεγγαριού, όπου σε κάποιο ιρλανδικό πύργο αναμειγνύονται ο τρόμος και η ελληνική μυθολογία, Το κυνηγόσκυλο, όπου κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το αποτρόπαιο Νεκρονομικόν, το Φυλακισμένος με τους φαραώ, μια αποπνικτική ιστορία φρίκης που είχε γράψει ο Λάβκραφτ για λογαριασμό του διάσημου μάγου Χουντίνι και, τέλος, ο Ίβιδος, ένα από τα ελάχιστα σατιρικά διηγήματα φαντασίας που έγραψε ο συγγραφέας. Μια συλλογή που αποκαλύπτει τα πιο χαρακτηριστικά χρώματα της παλέτας του μεγάλου μαέστρου του Φανταστικού.
από
12,17 € 9,70 €

Οι αρουραίοι μέσα στους τοίχους

Ένα αναπαλαιωμένο κάστρο της Βρετανίας κρύβει κάτω από τα θεμέλιά του κάποιο αποτρόπαιο μυστικό από την εποχή των Δρυΐδων. Οι αρουραίοι μέσα στους τοίχους είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ανατριχιαστικά διηγήματα του Χ.Φ. Λάβκραφτ. Επίσης στην ίδια συλλογή διηγημάτων: Από το υπερπέραν, όπου ένας παρανοϊκός επιστήμονας ανακαλύπτει μια συσκευή που ανοίγει την πύλη για μια άλλη διάσταση. Το Γεγονότα σχετικά με τον αποβιώσαντα Άρθουρ Τζέρμιν και την οικογένειά του, όπου μια τρομερή κατάρα περνά από γενιά σε γενιά, μολύνοντας τους απογόνους ενός ανόσιου ζευγαριού. Η εικόνα μέσα στο σπίτι, όπου η φρίκη υφέρπει μέσα σε ένα παλιό σπίτι της Νέας Αγγλίας. Ακόμα: μια τριάδα διηγημάτων εμπνευσμένων από την πένα του μεγάλου δημιουργού του φανταστικού Λόρδου Ντάνσανι, Αζαζόθ, Εκ της λήθης και Η αναζήτηση του Ίρανου. Τέλος, τα Παγωμένος αέρας, Το απερίγραπτο και Ο παρείσακτος είναι τρία από τα πιο τρομακτικά και καλογραμμένα διηγήματα του Λάβκραφτ. Μια συναρπαστική συλλογή διηγημάτων που καλύπτει όλο το φάσμα του φανταστικού και αποδεικνύει το σπουδαίο ταλέντο του «αρχιερέα» των Μεγάλων Παλαιών.
από
10,94 € 8,80 €

Όνειρα στο σπίτι της μάγισσας

Πού οδηγούν οι παράξενες γωνίες των τοίχων και οι αλλόκοτες κλίσεις των επιπέδων στο στοιχειωμένο σπίτι του Άρκαμ; Η νουβέλα "Όνειρα στο σπίτι της μάγισσας", μια από τις καλύτερες του Χ.Φ. Λάβκραφτ, αναμειγνύει τη μη ευκλείδεια γεωμετρία με τον υπερφυσικό τρόμο από το παρελθόν, σε μια ιστορία που κόβει την ανάσα. Επίσης: Η Μουσική του Έριχ Τσαν, που διαδραματίζεται στη σκοτεινή πλευρά του Παρισιού. Η Γιορτή, όπου ένα χωριό συμμετέχει σε μια φρικτή παραδοσιακή τελετή. Ο Αλχημιστής, με την τρομερή κατάρα θανάτου που καταδιώκει μια οικογένεια ευγενών επί αιώνες. Το Μοντέλο του Πίκμαν, όπου ένας διεστραμμένος καλλιτέχνης ζωγραφίζει όντα πέρα από κάθε φαντασία. Ο Φόβος που ενέδρευε, με μια απόμακρη περιοχή να βασανίζεται από έναν πολύμορφο δαίμονα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Έλληνα αναγνώστη έχουν τα διηγήματα: "Ο Ναός", που εκτυλίσσεται σε ένα γερμανικό υποβρύχιο κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο και όπου αποκαλύπτεται ένα παγκόσμια γνωστό αρχαιοελληνικό μυστήριο, και "Το δέντρο", μια ιστορία από την αρχαία Αρκαδία, πατρίδα του Πάνα και των πανέμορφων μα τρομερών ακολούθων του.
από
12,17 € 9,70 €