banner

Διονύσης Μαρίνος

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Μπλε Ήλιος

Πώς είναι να ζεις χωρίς τον παλμό της ζωής; Να κάνεις πράγματα που δεν τα αποφάσισες εσύ; Πού πηγαίνει η αγάπη όταν δεν τη βρίσκεις;
Η Μαριάννα, μια γυναίκα μέσης ηλικίας, βιώνει έναν μεγάλο κλονισμό. Ο άντρας της, ο Γεράσιμος, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ έπειτα από εγκεφαλικό. Οι πιθανότητες να ζήσει είναι λίγες. Τελικά αποδεικνύονται μηδαμινές.
Στο διάστημα της αναμονής, έως το απευκταίο που έρχεται καταπάνω της, αναστοχάζεται τη ζωή της. Γεγονότα που τη σημάδεψαν. Το συνοικέσιο, τα ταραγμένα νεύρα της, μια ζωή δίχως έρωτα, τα παιδιά που έκαναν, το εξοχικό που έχτισαν, τα όνειρα που δεν κατάφεραν να κάνουν. Από την άλλη, μέσα από το πηγάδι που έχει πέσει, ο Γεράσιμος της στέλνει ανεπίδοτα μηνύματα. Δίνει τη δική του εκδοχή της κοινής τους ζωής. Προσπαθεί να ξανακερδίσει τον χρόνο, να της δείξει πόσο την αγαπούσε.
Ξαφνικά μια ριπή έρωτα και ανθρώπινης εγγύτητας έρχεται προς το μέρος της από τον άντρα που βρήκε τον Γεράσιμο πεσμένο στον δρόμο. Ο Ιάσονας, αρκετά πιο νέος από αυτή, συγγραφέας, με δικές του αμυχές από το παρελθόν και μια σχέση που περπατάει συμβατικά. Θα ενωθούν, αλλά με φόβο, με ενοχή, με λύπη για το παρελθόν που τους κρατάει δεμένους. Ψάχνουν να δουν τα όριά τους κι αν έχουν χρόνο να αγαπήσουν. Αν τους έχει μείνει μια ελπίδα να ζήσουν την ανθρώπινη ζεστασιά που τους λείπει.
Στο τέλος μένουν με το ερώτημα: «Ποιος ξέρει τι είναι η αγάπη;»
από
14,40 € 12,96 €

Ποτέ πια εμείς

ποτέ πια εμείς, με τόσο λίγο στόμα για τ’ ανθρώπινα ποτέ πια εμείς, με τσέπες χρόνου αδειανές ποτέ πια εμείς, ο ενικός γλιστράει σε παλιοπάπουτσα κι όχι που λείπεις μα που μου έκρυψες ζωή
από
8,00 € 7,00 €

Σαν νορμάλ

Μια επινοημένη χώρα κάπου στον χάρτη. Θα μπορούσε να λέγεται και Twin Peaks, καθώς πολλά παράξενα πράγματα συμβαίνουν στους ήρωες (κυρίως άντρες) που κυκλοφορούν στους δρόμους της. Πρόκειται για σπονδυλωτό μυθιστόρημα όπου άνθρωποι χάνονται στη θάλασσα μέσα στο σπίτι τους. Παράξενα ζώα που ζηλεύουν παθολογικά σαν να ήταν ερωτικοί σύντροφοι. Άντρες που παίζουν πιάνο χωρίς να ακουμπούν καν τα πλήκτρα. Ο συγγραφέας που βλέπει να γράφεται το βιβλίο του από κάποιον ήρωά του, αφού πρώτα συναντήσει την πανέμορφη ηρωίδα του στον δρόμο. Ένα παράξενα γοητευτικό μυθιστόρημα.
από
15,50 € 13,95 €