banner

Peter Ackroyd

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Clerkenwell Tales

The scene is London, in 1399. It is the last year of the fourteenth century, and there is talk of an apocalypse. Richard II is on the throne, yet strange signs and portents are troubling the latter part of his reign.

By the side of the River Fleet in Clerkenwell the people are restless, disenchanted with the church and their King. The streets of London are rife with rumour, heresy, espionage and murder and at the centre of the confusion is the nun, Sister Clarice, who has been vouchsafed visions of the future. Is she a genuine prophet, or the tool of earthly powers? This is a story of adventure and suspense set in the late medieval world.

As in many of Peter Ackroyd's novels the distant past is no longer a foreign country but something alarmingly close and authentic. As one critic has put it, 'he is our age's greatest London imagination'.
14,00 €

The Fall of Troy

Sophia Chrysanthis is initially dazzled when the celebrated German archaeologist, Herr Obermann, comes in search of a Greek bride who can read the works of Homer and assist in his excavations of the city he believes is Ancient Troy. But Obermann's past turns out to be full of skeletons and when a young American arrives to question the archeologist's methods and dies of a mysterious fever, Sophia wonders just how far he will go to protect his vision of Troy. Soon a second, British archeologist arrives, only to fall in love with Sophia, and as their relationship begins to parallel their Ancient Greek counterparts events move towards a gripping and terrible conclusion.
18,20 €

Ουίλλιαμ Μπλέικ

Το βιβλίο αυτό είναι μια συναρπαστική εξιστόρηση της ζωής και του έργου του μεγαλοφυούς Λονδρέζου ποιητή, ζωγράφου και χαράκτη Ουίλλιαμ Μπλέικ (1757-1827). Ο βραβευμένος βιογράφος και λογοτέχνης Peter Ackroyd αποκαλύπτει την αληθινή φύση της ζωής και της τέχνης του Μπλέικ: Αρνείται τον ισχυρισμό ότι το οραματικό –ποιητικό και εικαστικό– έργο του Μπλέικ είναι απλώς ο προάγγελος του αγγλικού ρομαντισμού και το ερμηνεύει δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο απώτατο μα και κοντινό παρελθόν από το οποίο πήγασε. Διαψεύδοντας την αβασάνιστη μομφή για την «τρέλα» του Μπλέικ, ο Ackroyd μάς προσφέρει ένα εμβριθές, τεκμηριωμένο και ολοκληρωμένο πορτρέτο του ποιητή, ζωγράφου και χαράκτη, όπου η φαντασία, η ευρηματικότητα, η ατέρμονη δουλειά και η στέρεη γνώση της τέχνης του παρελθόντος αποδεικνύονται τα βασικά γνωρίσματα τα οποία συνδύασε ο Μπλέικ προκειμένου να δημιουργήσει το έργο του. Ο Ουίλλιαμ Μπλέικ, που στην εποχή του αντιμετώπισε τη χλεύη και την περιθωριοποίηση, ανήκει σήμερα στους κολοσσούς της παγκόσμιας τέχνης, μια θέση που, όπως κατορθώνει να αποδείξει ο Ackroyd, αναμφίβολα του αξίζει.

 

«Πυκνό, σαφές και ευφυές […] θα μείνει σίγουρα κλασικό στο είδος του». Harpers & Queen

«Ένα θαυμάσιο, ευφάνταστο έργο […] σαγηνευτικό». Ruth Rendell

«Απολαυστικό […] διαθέτει όλη τη χαλαρωτική δύναμη και την ψυχολογική ένταση ενός μυθοπλαστικού έργου». Daily Telegraph

«Λαμπερό και εμβριθές […] θα προσφέρει γνώση σε πολλούς αναγνώστες και θα τους κάνει να διαβάσουν ξανά τα ποιήματα». John Carey, Sunday Times

από
19,90 € 15,90 €

Τσάρλυ Τσάπλιν - Μια βιογραφία

Ο Τσάρλυ Τσάπλιν υπήρξε το πρώτο μεγάλο ίνδαλμα της κινηματογραφικής οθόνης. Εκατό και κάτι χρόνια από την πρώτη ταινία του, παραμένει μια από τις πιο διάσημες μορφές του Χόλλυγουντ. Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος πίσω από το μικρό, τετραγωνισμένο μουστάκι; Η νέα βιογραφία του Πήτερ Ακρόυντ για έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του κινηματογράφου, που επηρέασε όσο λίγοι και εδραίωσε την έβδομη τέχνη, είναι ιδανική για τους αναγνώστες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον μεγάλο σκηνοθέτη και ηθοποιό σε ένα σύντομο ανάγνωσμα. Αφηγείται τη ζωή και το έργο του, από το ταπεινό θεατρικό του ξεκίνημα στα μιούζικ χωλλ μέχρι τη βράβευσή του με το τιμητικό Όσκαρ. Με εξαιρετικά διαυγή και οικονομικό τρόπο, ο Ακρόυντ περιγράφει την κινηματογραφική του πορεία από τις κωμωδίες του Μακ Σέννετ στις δικές του ανεξάρτητες ταινίες -εξελίσσει και εμπλουτίζει τον χαρακτήρα του αλήτη, με κορύφωση στο "Χαμίνι", το Τσίρκο και τον Χρυσοθήρα, δίνει νέες διαστάσεις στην παντομίμα και το κινηματογραφικό παίξιμο, ενώ παράλληλα διαμορφώνει το συχνά πικρό και τραγικό χιούμορ του- και μέχρι τις μεγάλες του συνθέσεις, όπως τους "Μοντέρνους καιρούς" και τον "Μεγάλο δικτάτορα". Τα περιλαμβάνει όλα, από την παιδική του ηλικία στα μιούζικ χωλλ του φτωχού Λονδίνου, με τη μητέρα του να μπαινοβγαίνει στα ψυχιατρικά άσυλα, ως την αίγλη της χρυσής εποχής, τα σκοτεινά σκάνδαλα, τα προβλήματα πολιτικής φύσεως στην Αμερική της δεκαετίας του 1940, και την αυτοεξορία του στην Ελβετία, ως την καθυστερημένη βράβευση με το Όσκαρ για το σύνολο του έργου του. Διανθίζεται με γοητευτικά, ανεκδοτολογικά επεισόδια της ζωής του, τα ολονύκτια πάρτυ του Χόλλυγουντ με τη Μαίρυ Πίκφορντ και τον Ντάγκλας Φαίρμπανκς, τις σχέσεις του, τα ερωτικά σκάνδαλα, αλλά και τον εμμονικό χαρακτήρα του. Αυτή η αριστοτεχνική βιογραφία αποκαλύπτει τις πολλαπλές όψεις μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του περασμένου αιώνα, που κάποτε έγινε το πλέον διάσημο και αναγνωρίσιμο πρόσωπο στον πλανήτη.
από
16,50 € 13,20 €