banner

Ελένη Κατσαμά

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Αλλόκοτες ιστορίες

29 Ιστορίες Δημιουργικής Γραφής κι ένα τετράδιο φαντασίας. Δυο συγγραφείς προκαλούν ο ένας τον άλλον να γράψει μια ιστορία με λέξεις που μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους. Μια προπόνηση της φαντασίας, μια εξερεύνηση του παράλογου και της ανοησίας, μια απόπειρα απελευθέρωσης από τους κανόνες. Μια σειρά βιβλίων με αλλόκοτες, απίθανες, ατίθασες, ανόητες, παράλογες ιστορίες κι ένα τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, που θα σε οδηγήσουν από την έμπνευση στη δημιουργία, από τη θεωρία στην πράξη και από τη μέθοδο στο αποτέλεσμα.
από
8,80 € 7,00 €

Απίθανες ιστορίες

11 Ιστορίες Δημιουργικής Γραφής κι ένα τετράδιο φαντασίας. Στις "Απίθανες ιστορίες", ο ένας συγγραφέας ψάχνει στην επικαιρότητα και φέρνει την απίθανη είδηση, απ’ όποιο μέρος του κόσμου κι αν προέρχεται αυτή, κι ο άλλος εμπνέεται από την είδηση και γράφει μια ελεύθερη ιστορία. Μια προπόνηση της φαντασίας, μια εξερεύνηση της δύναμης των λέξεων, του απίθανου, του παράλογου· μια απόπειρα απελευθέρωσης από τους κανόνες. Ένα ακόμα βιβλίο της σειράς των αλλόκοτων, απίθανων, ατίθασων, ανόητων, παράλογων ιστοριών μαζί με ένα Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, ώστε να περάσεις εύκολα από τη θεωρία στην πράξη και από τη μέθοδο στο αποτέλεσμα.
από
7,70 € 6,20 €

Ατίθασες ιστορίες

31 Ιστορίες Δημιουργικής Γραφής κι ένα τετράδιο φαντασίας! Στις "Ατίθασες ιστορίες", ο ένας συγγραφέας γράφει την αρχή της ιστορίας και ο άλλος την ολοκληρώνει δίνοντας το δικό του νόημα στις αρχικές προτάσεις. Μια προπόνηση της φαντασίας, μια εξερεύνηση της δύναμης των λέξεων, του ατίθασου, του παράλογου, του ανόητου, μια προσπάθεια απελευθέρωσης από τους κανόνες. Μια σειρά βιβλίων με αλλόκοτες, απίθανες, ατίθασες, ανόητες, παράλογες ιστορίες κι ένα Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, που θα σε οδηγήσουν από την έμπνευση στη δημιουργία, από τη θεωρία στην πράξη και από τη μέθοδο στο αποτέλεσμα.
από
6,60 € 5,30 €

Γορίλλας στο Φεγγάρι

«Πώς περνάει ένα κορίτσι της ηλικίας σου σ’ αυτό εδώ το μέρος;» Σκέφτηκα για λίγο. Θα μπορούσα να της πω ότι κυρίως μαλώνω με την Ιωάννα Παλμήρα και μάνα μου, ότι βάζω πού και πού φωτιά στο σπίτι μας και ότι ύστερα τριγυρίζω από δω κι από κει, ότι γράφω γράμματα συμπόνιας σε φυλακισμένους οι οποίοι μου απαντούν, χωρίς να με ξέρουν, πως είμαι το πιο κοντινό τους πρόσωπο, αλλά δεν μου φάνηκε τόσο καλή ιδέα. Όλα ξεκινάνε όταν η Μαρία αποφασίζει να ενώσει τα κομμάτια ενός παζλ που δεν γνωρίζει ακόμα ότι είναι κομμάτια ούτε ότι μπορεί να συνθέσουν μια εικόνα, τα οποία θα την οδηγήσουν στον χαμένο από χρόνια πατέρα της. Μια συλλογή από μυστηριώδη λαγινάκια, ένας ημιτελής κουρδιστός γορίλλας κι ένας αληθινός, με μάσκα, στο δάσος, ένας Αντρέας και εγκαταλειμμένα τροχόσπιτα που έξαφνα κατοικούνται, μια αρχαιολογική ανασκαφή κι ένας ξαφνιασμένος κύριος Αναστάσης, το χαμένο από καιρό Δαχτυλίδι του Μίνωα και το Μάτι του Τουταγχαμών που κουβαλάει πάνω του την κατάρα της μούμιας. Και μαζί με όλα αυτά, «ένα ξεχασμένο συρτάρι στην ντουλάπα, παρακαταθήκη του μπαμπά, που είχε μέσα βίδες και βιδάκια, τροχαλίες και μαγνήτες, γρανάζια κι ελατήρια, καθρεφτάκια, μοχλούς, καλώδια, κλειδάκια και δεκάδες άλλα μικροσκοπικά μαραφέτια και που είχε γλιτώσει μυστηριωδώς από την ανεκδιήγητη σχολαστικότητα της μάνας μου». Πώς σχετίζονται όλα αυτά με το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι, με τον γορίλλα που ήθελε να το κάνει δικό του (το φεγγάρι), την τίγρη του κάδρου που τη λένε Τζουν και τις χρυσόμυγες της Πένι Λι; Δεν έχεις παρά να το μάθεις, αγαπητέ αναγνώστη, αρκεί να αφήσεις στην άκρη τον ορθολογισμό σου και να βουτήξεις στον κόσμο του Γορίλλα στο φεγγάρι. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σου.
από
12,84 € 10,30 €

Εξυπερύ, ο πρίγκιπας που δε μεγάλωσε (Σειρά: Οι Μεγάλοι όταν ήταν Μικροί, βιβλίο 3ο)

Ο µεγάλος Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ όταν ήταν µικρός! Η περιπετειώδης ζωή του, από τότε που, παιδί ακόµα, προσπαθούσε να φτιάξει ένα ιπτάµενο ποδήλατο µέχρι τις πρώτες µυστικές αποδράσεις µε αεροπλάνο, και από τις πτήσεις µε το «Ταχυδροµείο του Νότου» ως τα µαγευτικά ταξίδια στα σύννεφα, πάνω από τα καραβάνια της ερήµου και τους έφιππους Ινδιάνους. Σε αυτό το συναρπαστικό κι ολότελα ανατρεπτικό ταξίδι, συνταξιδιώτες του είναι οι αγαπηµένοι του φίλοι, ο Μικρός Πρίγκιπας, η αλεπού, το κόκκινο τριαντάφυλλο. Στη σειρά Οι Μεγάλοι όταν ήταν Μικροί συναντάµε τους σπουδαιότερους συγγραφείς της παγκόσµιας λογοτεχνίας όταν ήταν παιδιά, σε µια αφήγηση σαν παραµύθι!
από
14,40 € 11,50 €

Καλά Χριστούγεννα, κύριε Ντίκενς!

Στο βιβλίο αυτό συναντάμε τον μεγάλο Τσαρλς Ντίκενς, όταν ήταν μικρός! Γιορτάζουμε μαζί του τα Χριστούγεννα της ζωής του, στην αρχή στο πολυτελές σπίτι του στο Πόρτσμουθ, στη συνέχεια στα στενά σοκάκια του βιομηχανικού Λονδίνου κι έπειτα στο σκοτεινό εργοστάσιο όπου αναγκάστηκε να δουλέψει, όταν χρεοκόπησε η οικογένειά του. Γνωρίζουμε τα παιδικά χρόνια του μεγάλου συγγραφέα, τον χαρακτήρα και τις συνήθειές του, τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον παιδικό του κόσμο. Μαζί του θα συναντήσουμε κι εμείς τους ήρωες των μυθιστορημάτων του στην ομιχλώδη Αγγλία. Κι όταν αργότερα, ο Τσαρλς Ντίκενς, αποφασίσει να γράψει γι' αυτούς, θα μας παραδώσει ένα έργο που διαβάζεται κι αγαπιέται ως σήμερα.
από
12,20 € 9,80 €

Το σκλαβάκι της Κνωσού

Ο μικρός Αϊσά ταξιδεύει από τις ακτές της Αφρικής μέσα σ’ ένα πειρατικό πλοίο για να πουληθεί σκλάβος στα παλάτια της Κνωσού. Από τα μαγειρεία όπου θα ζήσει, θα μάθει την αλήθεια για τον βασιλιά Μίνωα και τη βασιλική οικογένεια, θα κάνει παρέα με την ορμητική Ηώ και θα ονειρευτεί κάτω από το αστερόδεντρο με την Αγάθη. Μαζί τους θα περιπλανηθεί στα μυστικά δωμάτια και στα υπόγεια του παλατιού, στους δρόμους της πόλης αλλά και έξω από τα τείχη της, όπου θα συναντήσει τον πόλεμο, τον φόβο και το σκοτάδι. Θα δει, τέλος, τον μινωικό πολιτισμό να συντρίβεται από τη δύναμη της φύσης αλλά κι από τον στόλο των κατακτητών. Ένα μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στην εποχή του Μίνωα, παρακινώντας μας να αναλογιστούμε τις ομοιότητές της με τα χρόνια που διανύουμε.
από
8,80 € 7,00 €

Τρύπωσε στο παραμύθι: Κοκκινοσκουφίτσα

Ακολούθησε την Κοκκινοσκουφίτσα όλο και πιο βαθιά στο παραμυθένιο δάσος, τρυπώνοντας στις σελίδες αυτού του μαγικού βιβλίου.
από
9,90 € 7,90 €