banner

Γιάννης Τσαρούχης

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Αγαπητέ μου Γιάννη...

Δύο γράμματα του Γιάννη Τσαρούχη και ένα του Γιάννη Μόραλη τα οποία οι δύο φίλοι αντάλλαξαν το 1958, όταν ο Γιάννης Τσαρούχης βρισκόταν στο Dallas για τα σκηνικά και τα κοστούμια της όπερας "Μήδεια" του Κερουμπίνι με τη Μαρία Κάλλας. Περιλαμβάνει επίσης συνομιλίες του Διονύση Φωτόπουλου με τους δύο μεγάλους ζωγράφους σχετικά με την εποχή εκείνη, τις εντυπώσεις του Τσαρούχη από την Αμερική, τη γνωριμία και τη φιλία τους, και φωτογραφίες των δύο φίλων από τα αρχεία του Γιάννη Μόραλη και του Διονύση Φωτόπουλου.
από
8,03 € 6,40 €

Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση

.Το παρόν βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της έκθεσης έργων του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ με τον τίτλο "Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση" - Επιλογές από τη συλλογή του Ιδρύματος Γ. Τσαρούχη στο παλιό εργοστάσιο Φιξ, τον Φεβρουάριο - Απρίλιο 2000, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εταιρείας Αττικό Μετρό Α.Ε. και του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη, με επιμέλεια έκθεσης της Άννας Καφέτση. Η επιλογή των πέντε κειμένων έγινε από το Ίδρυμα Γ. Τσαρούχη
από
7,67 € 6,10 €

Ανάμεσα σε ανατολή και δύση

Το παρόν βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της έκθεσης έργων του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ με τον τίτλο "Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση" - Επιλογές από τη συλλογή του Ιδρύματος Γ. Τσαρούχη στο παλιό εργοστάσιο Φιξ, τον Φεβρουάριο - Απρίλιο 2000, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εταιρείας Αττικό Μετρό Α.Ε. και του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη, με επιμέλεια έκθεσης της Άννας Καφέτση. Η επιλογή των πέντε κειμένων έγινε από το Ίδρυμα Γ. Τσαρούχη.
από
7,67 € 6,20 €

Μαθήματα ζωγραφικής


από
25,00 € 22,50 €

Ποιήματα 1934- 1937

Τα ποιήματα αυτά αντανακλούν την ψυχική μου κατάσταση εκείνης της εποχής, που ήτανε ένα μείγμα οδυνηρής νοσταλγίας της χαμένης μου παιδικής ζωής και συγχρόνως μια διάθεση να την αποτελειώσω με σκληρότητα. Η γνωριμία μου αργότερα με τα έργα του Νίτσε και με τον Δημήτρη Καπετανάκη μ' έκαναν πολύ ν' αλλάξω. Δεν σκέφτηκα ποτέ αυτά τα ποιήματα να τα δημοσιεύσω, ιδίως εκείνη την εποχή που τα έγραφα, ήταν όμως για μένα απαραίτητο να τα γράψω για να δώσω διέξοδο στα αισθήματά μου, με τα οποία δεν ήθελα να βαρύνω την ζωγραφική μου. Γιατί, ρωτάνε πολλοί νέοι σήμερα μ' απορία, τι θα πάθαινε η ζωγραφική μου, αν την φόρτωνα με μηνύματα που ενδιαφέρουν τον σύγχρονο κόσμο; Πολύ δύσκολο ν' απαντήσω σ' όλα αυτά, ιδίως σε ανθρώπους που έχουν πάρει πάρα πολύ στα σοβαρά την "εποχή" μας και την μοντέρνα τέχνη και βιάζονται να γράψουν ιστορία όπως-όπως. Η Ιστορία! Δεν την πήρα ποτέ μου στα σοβαρά. Προτιμώ την απλή μυθολογία των κοινών ανθρώπων, που δεν λαθεύει ποτέ στο τι ακριβώς γίνηκε.
από
11,31 € 9,10 €