banner

Manuel Vázquez Montalbán

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Le labyrinthe grec

Un apollon grec en cavale, une jeune Française amoureuse à ses trousses et un troisième larron qui s'en mêle. Dans un Barcelone qui se prépare à accueillir les Jeux olympiques, passion et trahison ne font pas bon ménage. Voici une nouvelle affaire bien juteuse pour Pepe Carvalho, détective privé désabusé mais professionnel, qui mènera le trio dans les bas-fonds de la ville.
7,90 €

Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο

Ποδόσφαιρο, θεμιτή και αθέμιτη οικοδομική δραστηριότητα, στη Βαρκελώνη που ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
από
15,50 € 12,40 €

Τα πουλιά της Μπανγκόκ

Ο Καρβάλιο σήκωσε το βλέμμα και είδε πάνω στα καλώδια χιλιάδες, μυριάδες, μικρά, μαυρόασπρα πουλιά, σαν πούλια του ντόμινο. Ο Ταϊλανδός τού επισήμανε με νοήματα πως ήταν επικίνδυνο να περπατά κάτω από τα πουλιά, επειδή κουτσουλούσαν τους διαβάτες... Ο Καρβάλιο χαλάρωσε, τον ευχαρίστησε, απομακρύνθηκε από το πιθανό στόχαστρο των πουλιών και, καθώς ο Τάι ξεμάκραινε, τον ρώτησε το όνομα των πουλιών... «Είναι πουλιά. Απλώς πουλιά». Φαινομενικά ο Πέπε Καρβάλιο ταξιδεύει στην Μπανγκόκ προστρέχοντας στο SOS που του στέλνει μια παλιά του φίλη, η Τερέσα Μαρσέ. Ο αναγνώστης εντούτοις μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως γι' αυτόν είναι μια φυγή από την καθημερινότητά του, όπου η πραγματικότητα είναι ανεπαρκής και τον ωθεί να κυνηγά φαντάσματα, όπως της Θέλια Ματάις, που δολοφονήθηκε με μια μποτίλια σαμπάνιας άγνωστης μάρκας ή εκείνο της δολοφόνου της, της Μάρτα Μιγέλ, μιας αυτοδημιούργητης γυναίκας από ένα χωριό της Σαλαμάνκα. Η πραγματική αιτία του ταξιδιού όμως μπορεί να είναι να μάθει το όνομα των πουλιών της Μπανγκόκ ή να επιβεβαιώσει πως η γη είναι στρογγυλή και πως η τελική έκβαση τον περιμένει πίσω στην πατρίδα του.
από
15,50 € 12,40 €

Τατουάζ

Σε μια παραλία της Βαρκελώνης ξεβράζεται το άψυχο σώμα ενός νεαρού άνδρα. Το μόνο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίησή του -καθώς το πρόσωπό του το έχουν φάει τα ψάρια- είναι ένα τατουάζ στην ωμοπλάτη του: "Γεννήθηκα για να βάλω φωτιά στην κόλαση". Αυτή είναι η αρχή του αινίγματος. Τώρα πρέπει να βρεθεί ένα όνομα, να εξακριβωθεί η ταυτότητα του νεκρού. Είναι η αποστολή που αναλαμβάνει ο Πέπε Καρβάλιο, ιδιωτικός ντετέκτιβ και πρώην πράκτορας της CIA.
0,00 €

Φόνος στην κεντρική επιτροπή

Λίγο καιρό μετά το θάνατο του Φράνκο, σε μια συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας τα φώτα σβήνουν αναπάντεχα μέσα στην αίθουσα. Με την αποκατάσταση της βλάβης, αποκαλύπτεται το άψυχο σώμα του γενικού γραμματέα Φερνάντο Γκαρίδο. Πώς είναι δυνατόν να γίνει ένας φόνος μες στο απόλυτο σκοτάδι και στα λίγα λεπτά που κράτησε η διακοπή του ρεύματος; Το κόμμα αρνείται ότι πρόκειται για δουλειά "εκ των έσω" και αναθέτει την έρευνα σε ένα πρώην μέλος του, τον διάσημο ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο. Εκείνος θα εγκαταλείψει την αγαπημένη του Βαρκελώνη και θα επιδοθεί στην αναζήτηση του ενόχου στη Μαδρίτη, ανάμεσα στις γαστρονομικές προκλήσεις της πρωτεύουσας και τους πειρασμούς του αντίθετου φύλου.
από
15,90 € 12,70 €