banner

Αν θέλεις την ισότητα, γιατί είσαι τόσο πλούσιος;

mercredi 23 novembre 2016

 Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 19:30

 

 

Αν θέλεις την ισότητα, γιατί είσαι τόσο πλούσιος;


Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το Λεξικοπωλείο σας προσκαλούν σε μία συζήτηση του Σπύρου Μαρκέτου, Ιστορικού του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τον Αριστείδη Χατζή, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Τζέραλντ Άλλαν Κοέν «Αν θέλεις την ισότητα, γιατί είσαι τόσο πλούσιος». Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιώργιος Λ. Ευαγγελόπουλος, πολιτικός επιστήμονας.


Πώς επιτυγχάνεται η κοινωνική δικαιοσύνη; Θα επέλθει νομοτελειακά μέσα από την αυτοκατάργηση του καπιταλισμού, όπως υποστηρίζει ο μαρξισμός; Αρκούν για τη διασφάλισή της οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως ισχυρίζεται ο πολιτικός φιλελευθερισμός; Στο βαθύτατα προσωπικό αυτό βιβλίο, ο Τζ. Α. Κοέν -ο διαπρεπέστερος εκπρόσωπος του αναλυτικού μαρξισμού και ένας από τους κορυφαίους αγγλοσάξονες πολιτικούς φιλοσόφους του 20ού αιώνα- ασκεί κριτική και στις δύο αντιλήψεις, κινούμενος ανάμεσα στην ιστορία των ιδεών και την πολιτική φιλοσοφία.

Ο Σπύρος Μαρκέτος σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
Ο Αριστείδης Χατζής σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Διδάσκει Φιλοσοφία Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πήρε Μάστερ στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις από το London School of Economics and Political Science (LSE).

Ελεύθερη είσοδος
Λεξικοπωλείο
Στασίνου 13, Παγκράτι (πλατεία Προσκόπων)
Τηλ: 2107231201
Email: 
to@lexikopoleio.com
www.lexikopoleio.com