banner

Λαρς Κέπλερ

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Άμμο στα μάτια

Ένα παγωµένο βράδυ στη Στοκχόλµη, ένας άντρας βρίσκεται σε κακή κατάσταση να περπατά σε µία σιδηροδροµική γέφυρα. Έπειτα από την εσπευσµένη εισαγωγή του στο νοσοκοµείο µε υποθερµία και τη νόσο των λεγεωναρίων, αποκαλύπτεται πως ο άντρας µε αυτό το όνοµα εµφανίζεται ως νεκρός πάνω από επτά χρόνια. Φαίνεται να είχε πέσει θύµα του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου Γιούρεκ Βάλτερ, ο οποίος συνελήφθη πριν χρόνια από τον αστυνοµικό επιθεωρητή Γιούνα Λίννα και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη µονάδα ιατροδικαστικής ψυχιατρικής φροντίδας σε απόλυτη αποµόνωση. Καθώς ο Γιούνα Λίννα ερευνά πού βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια ο "νεκρός άντρας", κάποια απροσδόκητα στοιχεία οδηγούν στο να ανοίξει ξανά µία ανεξιχνίαστη υπόθεση. Ο κίνδυνος καραδοκεί και κάποιος πρέπει -το συντοµότερο δυνατό- να πλησιάσει περισσότερο από ποτέ τον άνθρωπο που στέρησε από τον Γιούνα Λίννα µία οικογένεια και που τον θέλει νεκρό...
από
19,90 € 15,90 €

Η μάρτυρας της φωτιάς

Ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται δολοφονημένο στο απομονωτήριο ενός κέντρου για προβληματικούς εφήβους. Το κρανίο του είναι σπασμένο και έχει τα χέρια πάνω στο πρόσωπό του, σαν να έπαιζε κρυφτό με τον δολοφόνο. Σ' ένα βοηθητικό οίκημα, βρίσκεται νεκρή η νοσοκόμα της βραδινής βάρδιας. Έχει δολοφονηθεί με σφυρί. Παρόλο που σε βάρος του εκκρεμεί μια εσωτερική έρευνα, ο επιθεωρητής Γιούνα Λίννα παίρνει εντολή να παρακολουθήσει τις έρευνες ως απλός παρατηρητής. Γρήγορα ανακαλύπτει πως μια από τις τροφίμους του κέντρου, η Βίκυ Μπέννετ, έχει εξαφανιστεί. Στο δωμάτιό της βρίσκει μια ματωμένη κουβέρτα κι ένα σφυρί λερωμένο με αίμα. Λίγο αργότερα, γίνεται γνωστή η κλοπή ενός αυτοκινήτου όπου βρισκόταν ένα τετράχρονο αγόρι. Όλα δείχνουν πως υπεύθυνη για την απαγωγή είναι η Βίκυ. Αρχίζει έτσι για τον Γιούνα Λίννα μια μάχη με τον χρόνο. Τι είναι ικανή να κάνει η Βίκυ Μπέννετ; Και ποια είναι αυτή η γυναίκα που επιμένει να τηλεφωνεί στην αστυνομία υποστηρίζοντας πως είναι μέντιουμ και βλέπει το φάντασμα του νεκρού κοριτσιού; Μετά τον "Υπνωτιστή" και το "Συμβόλαιο του Παγκανίνι", η "Μάρτυρας της φωτιάς" έμεινε επίσης για πολλούς μήνες στην κορυφή των μπεστ σέλερ στη Σουηδία και μεταφράζεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Όπως έγραψε η εφημερίδα Dagens Nyheter, "ξεκινάς να διαβάζεις αυτό το θρίλερ στο μετρό γυρίζοντας στο σπίτι σου, συνεχίζεις το διάβασμα όση ώρα τρως το βραδινό σου και δε σταματάς παρά τις πρώτες πρωινές ώρες".
από
19,90 € 15,90 €

Κυνηγός κουνελιών

Όλα ξεκινούν με ένα παιδικό ποιηματάκι. Δεκαεννέα λεπτά μετά, πεθαίνεις...

Ο Γιούνα Λίννα έχει εκτίσει ποινή δύο χρόνων σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, όταν του δίνεται η ευκαιρία να εξασφαλίσει την ελευθερία του: η αστυνομία χρειάζεται τη βοήθειά του για να σταματήσει έναν μυστηριώδη δολοφόνο που ακούει στο όνομα Κυνηγός Κουνελιών. Το μόνο που συνδέει τα θύματα είναι ότι όλα ακούνε ένα παιδί να απαγγέλλει ένα παιδικό ποίημα προτού χτυπήσει ο δολοφόνος. Ένα παιχνίδι της μοίρας τοποθετεί απροσδόκητα τον διάσημο σεφ Ρεξ Μύλλερ στο επίκεντρο. Τη στιγμή που ετοιμάζεται να περάσει για πρώτη φορά τρεις βδομάδες χαλάρωσης με τον γιο του, βρίσκεται να δίνει μια τρομακτική μάχη επιβίωσης.

Κι ο Γιούνα Λίννα πρέπει να σταματήσει έναν διαταραγμένο δoλοφόνο του οποίου τα καταστροφικά ίχνη οδηγούν τριάντα χρόνια πίσω σε μία φρικιαστική βραδιά βίας με αδιανόητες συνέπειες...

Ο "Κυνηγός κουνελιών" αναδείχτηκε το πρώτο σε πωλήσεις μυθιστόρημα στη Σουηδία το 2016, καθώς και το πρώτο σε πωλήσεις αστυνομικό μυθιστόρημα στη Νορβηγία την ίδια χρονιά.
από
19,90 € 15,90 €

Λάζαρος

Σε ένα διαμέρισμα στο Όσλο ανακαλύπτεται ένα πτώμα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Η έρευνα της αστυνομίας θα φέρει στο φως μακάβρια ευρήματα: το θύμα αποδεικνύεται τυμβωρύχος που συνέλεγε «τρόπαια». Και ανάμεσά τους βρίσκεται το κρανίο της νεκρής γυναίκας του επιθεωρητή Γιούνα Λίννα.
Λίγες μέρες αργότερα, μια Γερμανίδα αστυνομικός ζητά τη βοήθεια του Γιούνα για την εξιχνίαση μιας υπόθεσης φόνου στο Ρόστοκ. Και τότε αυτό που στην αρχή φάνταζε σαν μια παράλογη διαίσθηση μετατρέπεται σε τρομακτική βεβαιότητα. Ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος Γιούρεκ Βάλτερ έχει επιστρέψει. Ο επιθεωρητής ξέρει ότι μονάχα ένα πράγμα τού μένει να κάνει: να προστατέψει πάση θυσία την κόρη του. Και δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των συναδέλφων του, γιατί κανείς δε συμμερίζεται τις παρανοϊκές θεωρίες του. Ποιος τρελός θα φοβόταν ένα φάντασμα; Όμως δε βλέπουν όλοι την ίδια πραγματικότητα. Όταν οι νεκροί επιστρέφουν, κάποιοι πιστεύουν στα θαύματα, κάποιοι ξαναζούν τους χειρότερους εφιάλτες τους.

«Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς. Η επιτομή της εθιστικής ανάγνωσης!» Jeffery Deaver, New York Tim


από
19,90 € 17,91 €

Ο υπνωτιστής

Ένας άντρας βρίσκεται κτηνωδώς δολοφονημένος στα αποδυτήρια ενός αθλητικού κέντρου στην Τούμπα της Στοκχόλμης. Λίγο αργότερα ανακαλύπτονται τα πτώματα της γυναίκας του και της κόρης του, μαχαιρωμένες και οι δυο από κάποιον που είχε την πρόθεση να εξοντώσει όλη την οικογένεια. O γιος όμως έχει επιζήσει, αν και βαριά τραυματισμένος. O Γιούνα Λίνα, αστυνομικός επιθεωρητής της Δίωξης Εγκλήματος, μαθαίνει πως η οικογένεια έχει άλλο ένα εν ζωή μέλος, τη μεγάλη αδελφή του αγοριού, και αντιλαμβάνεται πως πρέπει να τη βρει προτού την ανακαλύψει ο δολοφόνος. Το αγόρι συνέρχεται κατά διαστήματα από τον λήθαργο στον οποίο βρίσκεται. Ο Γιούνα Λίνα στην προσπάθειά του να επιταχύνει τη διαδικασία της ανάκρισης και ν’ αποκτήσει μια εικόνα του συμβάντος, έρχεται σε επαφή με τον γιατρό Έρικ Μαρία Μπαρκ και τον πείθει να υπνωτίσει το αγόρι. Ο Έρικ Μαρία Μπαρκ αθετεί την υπόσχεση που είχε δώσει να μην υπνωτίσει ποτέ ξανά, κι αρχίζει έτσι μια αλυσίδα γεγονότων που κόβουν την ανάσα. Έχει ξεπεράσει τα 600.000 πωληθέντα αντίτυπα στη Σουηδία και μεταφράζεται ήδη σε 33 χώρες.
από
20,50 € 16,40 €

Το συμβόλαιο του Παγκανίνι

Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται νεκρή πάνω σ΄ένα ακυβέρνητο γιοτ στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης. Τα πνευμόνια της είναι γεμάτα θαλασσινό νερό, κι όμως δεν υπάρχει ούτε σταγόνα νερού στα ρούχα της. Η αδελφή του θύματος, διάσημη ακτιβίστρια για την ειρήνη, καταδιώκεται από έναν αδυσώπητο φονιά. Την ίδια μέρα, ένα πτώμα ανακαλύπτεται κρεμασμένο από ένα σκοινί μπουγάδας σ' ένα διαμέρισμα της Στοκχόλμης. Πρόκειται για τον Καρλ Παλμκρόνα, τον γενικό διευθυντή της Επιθεώρησης Στρατηγικών Προϊόντων, τον άνθρωπο που επικυρώνει τα συμβόλαια εξοπλισμών της Σουηδίας. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για φόνο γιατί το δωμάτιο είναι άδειο και δεν είχε τρόπο να σκαρφαλώσει ως τον διπλό κόμπο που τον έπνιξε. Ωστόσο ο επιθεωρητής Γιούνα Λίννα είναι σίγουρος ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Διεξάγοντας ταυτόχρονα τις δύο έρευνες, ο Λίννα αγνοεί ότι εισχωρεί σ΄έναν μακιαβελλικό κόσμο αποτελούμενο από μυστικές προμήθειες, σιωπηρές συμφωνίες και συμβόλαια με τον διάβολο, που δεν μπορούν να σπάσουν ούτε με τον θάνατο. Μετά τον "Υπνωτιστή", ο Λαρς Κέπλερ υπογράφει για άλλη μια φορά ένα συναρπαστικό θρίλερ και συνεχίζει να εξερευνά τη σκοτεινή όψη της Σουηδίας. "Ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία των τελευταίων χρόνων... κι ένα άρτιο λογοτεχνικό έργο... τι περισσότερο να ζητήσει κανείς;" (Goteborgs-Posten) ""Το Συμβόλαιο του Παγκανίνι" είναι η τέχνη του να πουλάς την ψυχή σου στον διάβολο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό". (Julie Malaure, Le Point)
από
18,80 € 15,10 €