banner

Ξένια Καλογεροπούλου

View as
Sort by
Display per page

Γράμμα στον Κωστή

Να γράφεις επί έναν χρόνο ένα γράμμα στον αγαπημένο σου που «έφυγε» σημαίνει πως παρατείνεις την ύπαρξή του δίπλα σου, πως με κάποιον τρόπο καταφέρνεις να καταργήσεις την απώλεια. Αυτό θέλησε να κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου τον Οκτώβριο του 2013, όταν η αυλαία έπεσε για τον επί 37 χρόνια σύζυγό της και σύντροφο ψυχής, Κωστή Σκαλιόρα. Πέτυχε όμως πολύ περισσότερα. Καθώς ανασύρει μνήμες, άλλοτε πικρές κι άλλοτε αστείες, για να τις αφηγηθεί στον Κωστή, η Ξένια Καλογεροπούλου πετυχαίνει να στήσει μπροστά μας μια Ελλάδα που πια δεν υπάρχει, αλλά που γέννησε κριτικούς σαν τον Κωστή Σκαλιόρα και ανθρώπους του θεάτρου σαν την ίδια: αστικά σαλόνια, λαϊκοί θίασοι, τα ελληνικά νησιά του ’40 και του ’50, η εμπορική κινηματογραφική παραγωγή και το μη εμπορικό θέατρο της δεκαετίας του ’60, η εφταετία όπως την έζησαν, κυρίως, οι θεατράνθρωποι. Κι ύστερα, ο χρόνος κυλάει κι όλο εκείνο το παρελθόν ελίσσεται μέσα απ’ τις δεκαετίες για να συναντήσει το παρόν μας, φέρνοντας μαζί του ό,τι άντεξε στον καιρό.«Όταν διαβάζεις το Γράμμα στον Κωστή είναι σαν να έχεις απέναντί σου την Ξένια να σου μιλάει και να μη θες να σταματήσει». Άλκη Ζέη«Το βιβλίο αυτό είναι της Ξένιας για τον Κωστή. Συνάμα είναι και του Κωστή για την Ξένια. Πρόκειται, δηλαδή, για αμοιβαίο βιβλίο αγάπης. Διαβάζεται μιλώντας, χαρίζει και χαρίζεται. Διπλό χάρισμα. Μην το ξεχάσετε». Δ.Ν. Μαρωνίτης«Αδύνατο να αντισταθείς και να μη βυθιστείς μαζί με την Ξένια σ’ αυτή της την “επιστροφή”. Κι εκεί, να τος… Σου χαρίζεται γενναιόδωρα, ανενδοίαστος, μελαγχολικός, παιχνιδιάρης, αγέραστος και πεισματάρικα αισιόδοξος –ακριβώς όπως η ίδια– ο προσωπικός της Ξανακερδισμένος χρόνος». Θωμάς Μοσχόπουλος«Όποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο θα αγαπήσει την Ξένια. Αν την αγαπάει, θα την αγαπήσει διπλά». Σταμάτης Φασουλής 
από
14.50 € 11.60 €

Ελίζα

"Η Ελίζα, ένα εύθραυστο φαινομενικά, αλλά δυναμικό κορίτσι, διατηρεί με νύχια και με δόντια ένα ταβερνείο σε εγγλέζικο λιμάνι (πριν από 200 ή 300 χρόνια), περιμένοντας να επιστρέψει ο καλός της που έχει μπαρκάρει. Αλλά εγκαταλείπει το ταβερνείο και ναυλώνει ένα καράβι μαζί με τρεις φίλους κι έναν παπαγάλο, όταν μαθαίνει -και δεν το πιστεύει- ότι ο καλός της πέθανε σε κάποιο εξωτικό λιμάνι.
από
7.70 € 6.20 €

Η Αγγελίνα

Αυτός δεν είναι σαν τους άλλους. Είναι αλλιώτικος. Έναν τέτοιον άντρα ήθελα πάντοτε να βρω. Όταν η αρχόντισσα Δεβόρα αντικρίζει τον Ζυμωτό, τον ερωτεύεται και αποφασίζει να τον πάρει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Η Αγγελίνα δεν χάνει ούτε στιγμή. Ξεκινάει αμέσως για ένα μεγάλο ταξίδι, προσπαθώντας να ξαναβρεί τον αγαπημένο της. Περπατάει νύχτα μέρα γιαλό γιαλό, κι ούτε ο καυτερός ήλιος, ούτε το χιόνι και η παγωνιά, ούτε οι τοίχοι που δεν έχουν πόρτες μπορούν να τη σταματήσουν. Η Ξένια Καλογεροπούλου δημιουργεί την Αγγελίνα, μια "αλλιώτικη" ηρωίδα, επίμονη και απτόητη, που ζωντανεύει μέσα από τις εκρηκτικές εικόνες του Daniel Egneus.
από
18.80 € 15.00 €

Η Μπάμπουσκα

Μα τι τρέλες είναι αυτές! Να αφήσω το σπίτι μου στα καλά καθούμενα και να τρέχω πίσω από ένα αστέρι! Κι όλα αυτά
για να πάω να βρω ένα νεογέννητο! Και μάλιστα βασιλιά! Άσε που έχω εκατό δουλειές. Δεν έχω καιρό για περιπέτειες…
Όταν οι τρεις μάγοι-βασιλιάδες επισκέπτονται την Μπάμπουσκα και την προσκαλούν να τους ακολουθήσει στο ταξίδι τους, εκείνη διστάζει. Η λαχτάρα της όμως να συναντήσει τον νεογέννητο βασιλιά είναι τόσο μεγάλη, που την ωθεί να εγκαταλείψει την ασφάλεια του σπιτιού της και να αναζητήσει την περιπέτεια.

Η Ξένια Καλογεροπούλου μάς χαρίζει μια ατμοσφαιρική χριστουγεννιάτικη ιστορία με πρωταγωνίστρια την Μπάμπουσκα και η Άρτεμις Πρόβου την εικονογραφεί με ευαισθησία και τρυφερότητα.

0.00 €

Ο Μίλτος

Μήπως είδατε τον Μίλτο;
Με λένε Σωκράτη. Γιατί όλοι στην οικογένειά μου έχουμε αρχαία ονόματα. Όπως και ο Μίλτος, δηλαδή ο Μιλτιάδης. Κάποτε δεν τα χώνευα τα ζώα, μου φαίνονταν κάπως... λίγο ζώα. Αλλά η ζωή είναι – πώς να το πω... συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Από τη μέρα που γνώρισα τον Μίλτο η ζωή μου άλλαξε.
Μήπως είδατε τον Μίλτο;
από
9.90 € 8.90 €

Παραμύθια με την Ξένια

Τι συνέβη όταν ο Γιακούμπ κορόιδεψε μια γριά με μεγάλη μύτη; Πώς ο Μα Λιανγκ νίκησε τον άπληστο αυτοκράτορα; Γιατί τραγουδούν γάτοι, γάτες και γατάκια; Η γνωστή και πολύ αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους Ξένια Καλογεροπούλου συνεργάζεται με τον Μάρτη και μας παρουσιάζει τα "Παραμύθια με την Ξένια", τέσσερις ιστορίες εμπνευσμένες από την παγκόσμια προφορική παράδοση.Τα παιδιά θα βρουν στο νέο βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου ήρωες γνώριμους, που τους έχουν συναντήσει και αγαπήσει ήδη μέσα από τις μαγευτικές αφηγήσεις της στο Θέατρο Πόρτα.Η πρωτότυπη εικονογράφηση των παραμυθιών είναι του Φίλιππου Φωτιάδη, ενώ το βιβλίο συνοδεύει CD με αφήγηση.
από
18.97 € 15.20 €

Παραμύθια με την Ξένια Λίγο φοβιστικά

Στοιχειωμένοι πύργοι, τρομεροί δράκοι, πονηροί διαβόλοι, αλλά και ατρόμητοι ήρωες που δεν δειλιάζουν να τα βάλουν μαζί τους, πρωταγωνιστούν στα νέα, λίγο φοβιστικά, Παραμύθια με την Ξένια! Η Ξένια Καλογεροπούλου επιλέγει τέσσερα συναρπαστικά ευρωπαϊκά παραμύθια γεμάτα δράση και περιπέτεια και ο Φίλιππος Φωτιάδης τα ζωντανεύει με μια ξεχωριστή εικονογράφηση.
από
19.90 € 15.90 €

Πριν τα ξεχάσω - Μισός αιώνας θέατρο για παιδιά

"Όλα ξεκίνησαν το 1972, τον πέμπτο χρόνο της επταετίας. Τότε βέβαια δεν γνωρίζαμε πόσο θα διαρκούσε η δικτατορία, επτά ή περισσότερα χρόνια, αλλά είχαμε την εντύπωση ότι δεν θα τέλειωνε ποτέ. Μέσα στη ζοφερή αυτή ατμόσφαιρα είχα ανάγκη από κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, κάτι φρέσκο, κάτι καινούριο. Τι θα μπορούσε όμως να ήταν αυτό; Τότε μια σκέψη πέρασε από το μυαλό μου. Μήπως να κάναμε μια παράσταση για παιδιά; Αυτό σίγουρα θα ήταν κάτι καινούριο. Δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ τέτοιου είδους παράσταση και δεν μπορούσα καν να φανταστώ πώς θα ήταν. Ήμασταν, θυμάμαι, σε μια ταβέρνα στη Ραφήνα μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή. "Σταμάτη", του είπα, "δεν θα ήταν ωραίο να κάναμε μια παράσταση για παιδιά; Εγώ νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ ωραίο..." "Καλή ιδέα", μου είπε ο Σταμάτης και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα".
Η Ξένια Καλογεροπούλου, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, μας αφηγείται όσα έζησε και ένιωσε κάνοντας θέατρο για παιδιά. Πενήντα χρόνια μιας μεγάλης περιπέτειας με συγκινήσεις, δοκιμασίες, καημούς αλλά και στιγμές μεθυστικής ευτυχίας.
από
16.90 € 15.21 €