banner

Ούρσουλα Λε Γκεν

View as
Sort by
Display per page

Γαιοθάλασσα 1. Ο μάγος της Γαιοθάλασσας

Ο Μάγος της Γαιοθάλασσας, το πρώτο βιβλίο του κύκλου της Γαιοθάλασσας, αφηγείται το πώς ο Κίρκος, ένα χωριατόπαιδο από το νησί του Γκοντ, έγινε Αρχιμάγιστρος και Άρχοντας των Δράκων, που τα ταξίδια και τα κατορθώματα του αποτέλεσαν το θέμα πολλών τραγουδιών και θρύλων.
Ο Κίρκος, όταν ανακαλύψει, παιδί ακόμα, την έφεσή του στη μαγεία, θα μαθητεύσει δίπλα στον μάγο Όγκιον και στη συνέχεια στην ξακουστή Σχολή των Μάγων του νησιού του Ροκ. Καθώς, όμως, καλλιεργεί τις ικανότητές του και ξεχωρίζει ανάμεσα στους συμμαθητές του, παρασυρμένος από ενθουσιασμό και αλαζονεία θα κάνει ένα τρομερό λάθος με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ο αγώνας για να επανορθώσει θα αποτελέσει τη δυσκολότερη μάχη που έδωσε ποτέ…
από
13.99 € 11.20 €

Γαιοθάλασσα 2. Οι τάφοι του Ατουάν

Οι Τάφοι του Άτουαν είναι το δεύτερο βιβλίο του κύκλου της Γαιοθάλασσας. Εδώ μεταφερόμαστε στο απομακρυσμένο σύμπλεγμα των Καργκάδων, όπου οι ανοιχτόχρωμοι και πολεμοχαρείς κάτοικοί τους λατρεύουν τα πνεύματα των Μεγάλων Παλαιών, των μακρινών προγόνων τους, και αποστρέφονται τη μαγεία.Οι Τάφοι των Ακατονόμαστων στο νησί του Άτουαν είναι ο πιο ιερός τόπος της λατρείας και φυλάσσεται από μια μικρή κοινότητα ιερειών και ευνούχων με επικεφαλής τη μεγάλη Ιέρεια.

Στα πέντε της η μικρή Τενάρ θα γίνει η μεγάλη Ιέρεια, αλλά θα χάσει τα πάντα: την οικογένεια, το σπίτι και το όνομά της· θα γίνει η Άρχα, η Φαγωμένη, ταγμένη φύλακας των Τάφων και της λατρείας των Μεγάλων Παλαιών.

Κι ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη σκληρή και μονότονη νέα της ζωή, ένας άγνωστος εισβάλλει στον υπόγειο λαβύρινθο κάτω από τους Τάφους. Τι επιδιώκει ο εισβολέας; Τι θα σημάνει αυτό το γεγονός για την Τενάρ;


από
13.99 € 11.20 €

Γαιοθάλασσα 3. Η πιο μακρινή ακτή

Στο Η Πιο Μακρινή Ακτή, το τρίτο βιβλίο του κύκλου της Γαιοθάλασσας, μια σκιά έχει απλωθεί πάνω απ’ τα νησιά του Αρχιπελάγους και η ισορροπία του κόσμου έχει διαταραχθεί επικίνδυνα. Καχυποψία και εχθρότητα επικρατούν ανάμεσα στους ανθρώπους, το εμπόριο και οι τέχνες παρακμάζουν και, το χειρότερο, έχει κλονιστεί η πίστη στη μαγεία καθώς ξόρκια αιώνων φαίνεται να έχουν χάσει την ισχύ τους.

Ο νεαρός Άρρεν, γιος του πρίγκιπα των Ενλάδων και διάδοχός του, καταφθάνει στο νησί του Ροκ για να ενημερώσει το Συμβούλιο των Δασκάλων, των σπουδαιότερων μάγων του αρχιπελάγους, για τον κίνδυνο που δεν είναι ακόμα αισθητός εκεί.

Και τότε ο Αρχιμάγιστρος Γκεντ αναλαμβάνει να βρει τη ρίζα του κακού, με μοναδικό σύντροφό του τον νεαρό Άρρεν. Οι δυο ήρωες ξεκινούν την οδύσσειά τους, που θα τους φέρει μέχρι την πιο μακρινή ακτή της Γαιοθάλασσας –κι ακόμα παραπέρα…


από
13.99 € 12.59 €

Γαιοθάλασσα 5: Ιστορίες από τη γαιοθάλασσα

Οι ιστορίες του πέμπτου βιβλίου του κύκλου της Γαιοθάλασσας μας ξεναγούν στον κόσμο που γνωρίσαμε στους τέσσερις προηγούμενους τόμους.

Η πρώτη ιστορία μας πάει μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν από τον Μάγο της Γαιοθάλασσας, όταν ιδρύθηκε η Σχολή των Μάγων στο Ροκ. Ύστερα μαθαίνουμε την ιστορία ενός επίδοξου νεαρού μάγου που ερωτεύεται. Θα ακολουθήσει την ανέραστη ζωή που απαιτεί η ζωή ενός μάγου ή θα ακολουθήσει την καρδιά του; Ακόμη μαθαίνουμε για τους μάγους που δίδαξαν τον Όγκιον, τον δάσκαλο του Γκεντ, δείχνοντας πως η ταπεινοφροσύνη και η σεμνότητα μπορούν να τα βάλουν και με έναν σεισμό.

Κι ύστερα, ένας μυστηριώδης θεραπευτής καλείται ν’ αντιμετωπίσει μια επιδημία σ’ ένα απομονωμένο χωριό και η περιήγηση κλείνει με μια ιστορία που στην ουσία αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο στον τέταρτο τόμο της Γαιοθάλασσας, Τεχάνου.

Ο τόμος με τα πέντε διηγήματα ολοκληρώνεται μ’ έναν απολογισμό της ιστορίας της Γαιοθάλασσας, που αναφέρεται στους λαούς, τις γλώσσες, τη λογοτεχνία και τη μαγεία της. Όλοι όσοι έχουν αγαπήσει τον κόσμο που δημιούργησε η κορυφαία συγγραφέας Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν θα θελήσουν να διαβάσουν κι αυτήν τη μαγική στην κυριολεξία συλλογή διηγημάτων.

Βραβείο Locus για την καλύτερη συλλογή Φανταστικού (2002)
από
17.00 € 15.30 €

Γαιοθάλασσα Ο άλλος άνεμος

Ο μάγος Άλντερ πηγαίνει από το Ροκ στο Νησί Γκοντ για να βρει τον Αρχιμάγιστρο Κίρκο, γνωστό παλιότερα ως Γκεντ. Ο άνθρωπος που κάποτε ήταν ο ισχυρότερος μάγος του Αρχιπελάγους, τώρα ζει με τη σύζυγό του και τη θετή τους κόρη. Ο Άλντερ χρειάζεται τη βοήθειά του: η αγαπημένη του σύζυγος πέθανε κι έρχεται στα όνειρά του από τη χώρα των νεκρών ζητώντας του να ξανασμίξουν — αλλά τώρα τον κυνηγούν και όλοι οι νεκροί ζητώντας του να τους βοηθήσει να περάσουν στον κόσμο των ζωντανών, στη Γαιοθάλασσα, κάτι που στενοχωρεί τους μάγους της.

Εδώ διακυβεύεται κάτι πολύ πιο σημαντικό από τον ύπνο του Άλντερ, ενός μικρομάγου: οι δράκοι της Γαιοθάλασσας έχουν ξεσηκωθεί και διεκδικούν τη γη που κάποτε τους ανήκε. Μόνο η Τεχάνου, κόρη και η ίδια ενός δράκου, μπορεί να συνομιλήσει μαζί τους. Ίσως στα όνειρα του Άλντερ να βρίσκεται το κλειδί για τη σωτηρία της Γαιοθάλασσας και των λαών της.
από
15.00 € 13.50 €

Η λέξη για τον κόσμο είναι δάσος

Στο μακρινό μέλλον, οι Γήινοι ιδρύουν τη Νέα Ταϊτή, μια στρατιωτικού τύπου αποικία, στον κατάφυτο πλανήτη Άθσε, με σκοπό τη συστηματική υλοτόμησή του, μιας και η ξυλεία της Γης είναι πλέον αγαθό σε εξαφάνιση. Οι αυτόχθονες κάτοικοι, ένας ειρηνικός λαός δίχως τεχνολογικά επιτεύγματα και σε απόλυτη αρμονία με την φύση, υποδουλώνονται από τους αποικιστές, οι οποίοι τους μεταχειρίζονται βάναυσα, υποχρεώνοντάς τους να εργάζονται σκληρά στην αποψίλωση των δασών του Άθσε. Όταν ο λοχαγός Ντέιβιντσον, διοικητής του καταυλισμού Σμιθ, βιάζει και σκοτώνει τη γυναίκα του αυτόχθονα Σέλβερ, κανείς δεν περιμένει την επιθετική αντίδραση του Αθσιανού· ούτε ο λοχαγός Ραζ Λιούμποφ, ο ανθρωπολόγος της αποικίας, επιφορτισμένος με την καταγραφή και κατανόηση του αθσιανικού πολιτισμού και επιστήθιος φίλος του Σέλβερ. Οι συνέπειες, όμως, αυτού του γεγονότος σύντομα θα αποδειχθούν σοβαρότερες: οι Αθσιανοί δεν θα είναι ποτέ πια ίδιοι· θα έχουν μπολιαστεί με τον πολιτισμό των Γήινων μέσω της πράξης του φόνου. Το Η Λέξη για τον Κόσμο είναι Δάσος κυκλοφορεί σε νέα μετάφραση στα ελληνικά. Ένα έργο βαθιάς οικολογικής ευαισθησίας, υπήρξε καρπός μιας εποχής όπου η συγγραφέας ζούσε στο Λονδίνο και είχε έντονη ακτιβιστική δράση. Έχει παρατηρηθεί ότι το βιβλίο πιθανώς να ενέπνευσε ιδέα του σεναρίου της ταινίας Άβαταρ του Τζ. Κάμερον. Η συγγραφέας έχει επισημάνει τον κριτικό χαρακτήρα του βιβλίου απέναντι στον μιλιταρισμό και την μαζική βία, διαχωρίζοντάς το από το σενάριο της ταινίας. Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο Χιούγκο Καλύτερης Νουβέλας του 1973.
από
13.04 € 11.70 €

Λαβίνια

Ένα ταξίδι στον χρόνο δίχως διαστημόπλοιο, δίχως μηχανή του χρόνου. Η διάσημη Αμερικανίδα συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας στρέφει την προσοχή της στη Λαβίνια, έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα στην Αινειάδα του Βιργιλίου. Η κόρη του βασιλιά Λατίνου ήταν μια ασυνήθιστα σιωπηλή παρουσία στην Αινειάδα, παρότι κόντεψε να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος όταν ο Αινείας μονομάχησε για χάρη της με τον Τούρνο. Η Λε Γκεν όμως αποφάσισε να τη βγάλει από τη λογοτεχνική αφάνεια δίνοντάς της φωνή, και εισχώρησε στον μυθικό κόσμο της Λαβίνια, ξαναπλάθοντας τον μύθο και την Ιστορία. Η Λαβίνια της Λε Γκεν είναι μια γυναίκα που με πείσμα και αποφασιστικότητα προσπαθεί να θέσει τους όρους της μέσα στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον.
από
20.10 € 16.10 €

Ο μάγος του αρχιπελάγους

Το νησί Γκοντ, ένα μοναχικό βουνό που η κορυφή του υψώνεται ένα μίλη πάνω από τη φουρτουνιασμένη Βορειοανατολική Θάλασσα, είναι ένας τόπος φημισμένος για τους μάγους του. Από τις πόλεις στα οροπέδιά του κι από τα λιμάνια στους σκοτεινούς, στενούς του κόλπους, πολλοί Γκοντιανοί έφυγαν για να υπηρετήσουν τους Άρχοντες του Αρχιπελάγους, στις πόλεις τους σαν μάγοι ή μάγιστροι, ή για ν' αναζητήσουν την περιπέτεια σαν περιπλανώμενοι γητευτές από νησί σε νησί σε όλη τη Γαιοθάλασσα.
Από αυτούς λέγεται ότι ο μεγαλύτερος, σίγουρα ο πιο πολυταξιδεμένος, ήταν ο άντρας που τον έλεγαν Κίρκο, που στις μέρες του έγινε και Άρχοντας των Δράκων και Αρχιμάγιστρος. Τη ζωή του αφηγούνται τα "Κατορθώματα του Γκεντ" και πολλά τραγούδια, αλλά τούτη εδώ δεν είναι μια ιστορία για την εποχή που δεν είχε γίνει ακόμα διάσημος, πριν γραφτούν τα τραγούδια.
0.00 €

Οι δώδεκα κατευθύνσεις του Ανέμου

Οι δώδεκα Κατευθύνσεις του Ανέμου (1975) είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων της μεγάλης αμερικανίδας συγγραφέως Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν. Τα διηγήματα της συλλογής καλύπτουν τα δέκα πρώτα χρόνια της συγγραφικής της δραστηριότητας και σκιαγραφούν την εξέλιξή της, αλλά και προαναγγέλλουν το ύφος της, τη θεματολογία και τους προβληματισμούς της. Η συλλογή περιλαμβάνει δεκαεφτά διηγήματα σε χρονολογική σειρά, τα οποία συνοδεύονται το καθένα από μια μικρή εισαγωγή της συγγραφέως. Εδώ ο αναγνώστης θα μάθει για τις απαρχές της Γαιοθάλασσας, του αγαπημένου φανταστικού κόσμου της Λε Γκεν, την πρώτη ιστορία του Χαϊνικού Κύκλου και προπομπού τού Ο κόσμος του Ρόκανον, καθώς και την πρώτη εμφάνιση του πλανήτη Γκέθεν ή Χειμώνα, όπου εκτυλίσσεται Το αριστερό Χέρι του Σκοταδιού. Η συλλογή κλείνει με δύο από τα πιο διάσημα κείμενά της, τη φιλοσοφική παραβολή "Αυτοί που φεύγουν από την Όμελας" (βραβείο καλύτερου διηγήματος Χιούγκο, 1974) και "Τη μέρα πριν από την Επανάσταση" (βραβείο καλύτερου διηγήματος Νέμπιουλα, 1975), πρελούδιο του Ο Αναρχικός των δύο Κόσμων.
από
16.90 € 13.50 €

Στην άλλη πλευρά του ονείρου

O Τζορτζ Ορρ βλέπει όνειρα -όνειρα που αλλάζουν την πραγματικότητα. Όταν ξυπνάει, ο κόσμος έχει προσαρμοστεί σε ό,τι ονειρεύτηκε το προηγούμενο βράδυ. Προσπαθώντας να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση, προμηθεύεται φάρμακα χωρίς την απαιτούμενη συνταγογράφηση. Η παράνομη, όμως, προμήθεια φαρμάκων έχει ως συνέπεια την υποχρεωτική θεραπεία του με τον δρα Ουίλιαμ Χέιμπερ, ψυχολόγο. Ο Χέιμπερ σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι τα περίεργα όνειρα του Τζορτζ δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του και δεν θα διστάσει να εκμεταλλευτεί το "χάρισμα" του θεραπευόμενού του για τους δικούς του προσωπικούς σκοπούς και, εντέλει, για ένα παναθρώπινο καλό. Αλλά η τροπή των γεγονότων δεν είναι η προσδοκώμενη... Η "Άλλη πλευρά του ονείρου", ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της Ούρσουλα Λε Γκεν, εκδόθηκε το 1971 και εκτυλίσσεται τριάντα χρόνια μετά, στο κοντινό 2002. Με έντονη την επίδραση της ταοϊστικής σκέψης, το έργο αυτό στοχάζεται πάνω στην ηθική της επιστήμης, τη φύση της πραγματικότητας και τα όρια της ανθρώπινης επιρροής στον κόσμο. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη το 1980 από τη Δημόσια Τηλεόραση της Νέας Υόρκης υπό την εποπτεία της ίδιας της συγγραφέως.
από
14.00 € 11.20 €