banner

Ζωρζ Σαρή

View as
Sort by
Display per page

Ζουμ

Ένα φιλμ μυστηρίου γυρίζεται στο Γαλαξίδι. Πρωταγωνιστές ο δωδεκάχρονος Πέτρος και η μεγάλη ηθοποιός Ψαροπούλη. Mέσα στο φιλμ "γιαγιά" και "εγγονός" ζούνε μονοιασμένοι. Έξω, στην αληθινή ζωή, η γριά ηθοποιός ζηλεύει τον Πέτρο και ο Πέτρος δε χωνεύει τη γριά.
Συγκρούονται. Oι άλλοι ηθοποιοί και το συνεργείο παρακολουθούν με αγωνία τη διαμάχη τους.
Πώς να τελειώσουν ομαλά τα γυρίσματα του φιλμ, αν δε συμφιλιωθούν οι δύο πρωταγωνιστές;
Στη συμφιλίωση αυτή ίσως βοηθήσει ένα άλλο μυστήριο: το κεφάλι της αρχαίας Kόρης...
από
7.70 € 6.20 €

Η αντιπαροχή

Το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή με τον γενικό τίτλο "Η αντιπαροχή" περιλαμβάνει δύο νουβέλες: "Το μπαστούρωμα" και την "Αποθήκη". "Το μπαστούρωμα": Μια συζήτηση με τη μορφή της συνέντευξης μετατρέπεται σε μονόλογο μιας γυναίκας, που στα εξήντα έξι της χρόνια διαλέγει μιαν άλλη ζωή, μια συνέχεια ζωής δικής της επιλογής... "Η αποθήκη": Μια πόλη που άλλαξε πρόσωπο, η Αθήνα που χάθηκε, κι ένας τρόπος ζωής, ταυτόχρονα, περιγράφονται με ζωντάνια και λυρικότητα, μ’ έναν λόγο που διατηρεί τη γλυκιά ανάμνηση, ακόμα και σήμερα, ενός άλλου τρόπου ζωής.
από
7.50 € 6.00 €

Η κόκκινη κοτούλα

Η κόκκινη κοτούλα σκαλίζει στην αυλή και ξαφνικά βρίσκει ένα σπυρί σιτάρι!

- Ποιος θα σπείρει το σπυρί; ρωτάει η κοτούλα.

- Όχι εγώ! λέει η γαλοπούλα. Γλου γλου γλου γλου…

- Ούτ’ εγώ! λέει η πάπια. Πα πα πα πα…

Θέλετε να μάθετε ποιος θα σπείρει το σπυρί, ποιος θα θερίσει, θ’ αλωνίσει και θ’ αλέσει το σιτάρι, για να φάει το ψωμί; Η κόκκινη κοτούλα είναι η πιο εργατική, άραγε στο τέλος της ιστορίας θα είναι και χορτάτη;
από
7.50 € 6.00 €

Η πολυλογού

Ο άντρας της πολυλογούς είναι ένας φτωχός ξυλοκόπος. Μια μέρα στο δάσος βρίσκει ένα μπαουλάκι χρυσά φλουριά. Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνει πλούσιος.

Έλα όμως που η γυναίκα του είναι τόσο πολυλογού που θα το πει σε όλη τη γειτονιά;

Ο ξυλοκόπος σκαρφίζεται ένα κόλπο για να την αναγκάσει να σωπάσει. 

Η πολυλογού, τρελή από χαρά, ορκίζεται στον άντρα της να μην της ξεφύγει λέξη και αρχίζει να μεγαλοπιάνεται. Άραγε πόσο καιρό θα αντέξει με κλειστό το στόμα της; Κι αν φανερώσει το χρυσό μυστικό, τι θα γίνει;
0.00 €

Κόκκινη κλωστή δεμένη...

Ιστορίες απλές, καθημερινές, με θέματα παρμένα απ' τα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης. Διηγήματα που αναπλάθουν το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής.
από
7.70 € 5.50 €

Νινέτ

Μήπως ο καθένας μας δε θα ήθελε να ζήσει στην Κωνσταντινούπολη, στην Οδησσό, στην Αθήνα, στο Παρίσι, η στο Σαιν Λουί της Σενεγάλης; Ποιος δε θα ζήλευε τη Νινέτ, που έζησε σε τόσα μέρη; Η Νινέτ, κορίτσι ατίθασο και γεμάτο ερωτήματα, μοιάζει να έχει "σηκώσει μπαϊράκι" από τη στιγμή σχεδόν που γεννήθηκε. Τι ψάχνει να βρει στις πόλεις και στις χώρες όπου έζησε; Τι είναι εκείνο που κάνει τις αδερφές της να τη θαυμάζουν, τις θείες της ν' απορούν, τους φίλους της να στέκουν αμήχανοι μπροστά της; Το μυστικό της Νινέτ θα μας αποκαλυφθεί άραγε;
από
15.90 € 12.70 €

Ο Kύριός μου

«...Ωστόσο, είναι έξυπνο παιδί, παίρνει τα γράμματα, φορές τα βράδια στο κρεβάτι γίνεται παιδί κανονικό, τρυφερό, στα δέκα του χρόνια μου ζητάει να του διαβάζω παραμύθια. Τον περασμένο μήνα ήθελε να του διαβάσω το Μικρό Πρίγκιπα. Δυο βράδια ξενυχτήσαμε, κι όταν τελείωσε η ιστορία, ο Πασχάλης γύρισε την πλάτη του κι ούτε που μου μίλησε. Όμως εγώ ξέρω πως έκλαιγε... Γιατί πρέπει ο Πασχάλης να πληρώνει την ύπαρξή του στη ζωή; Αυτός είναι υπεύθυνος για τον ερχομό του στον κόσμο...;» Ένας Δάσκαλος, ένας ατίθασος μαθητής, μια δυναμική μητέρα... Πρόσωπα και συναισθήματα συγκρούονται. Ποιος θα νικήσει; Η κατανόηση, η εκτίμηση, η αγάπη και στο τέλος τέλος... ο έρωτας.
από
8.80 € 7.00 €

Ο Αρλεκίνος

Είναι Κυριακή της Αποκριάς και όλοι γλεντάνε εκτός από ένα μικρό αγόρι, τον Αρλεκίνο, που είναι φτωχός και δεν έχει στολή για να μασκαρευτεί... Ευτυχώς, όμως, μερικές φορές στη ζωή κερδίζει η φαντασία!
από
14.00 € 11.20 €

Ο θησαυρός της Βαγίας

Καλοκαίρι στην Αίγινα, στη Βαγία. Μια παρέα μπλέκεται σ' ένα μυστήριο και προσπαθεί να βρει έναν θησαυρό. Η ανακάλυψη του θησαυρού τους οδηγεί στις μέρες της γερμανικής κατοχής. Η εικονογράφηση και μεταφορά του βιβλίου γίνεται από τον ταλαντούχο δημιουργό κόμικ Κανέλλο Μπίτσικα (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Kanellos COB), με την επιμέλεια του Γιώργου Γούση.
από
17.70 € 15.93 €

Ο θησαυρός της Βαγίας

Μια γνήσια περιπέτεια, όπου οι κυνηγοί του θησαυρού εδώ δεν είναι μεγάλοι, αλλά τα παιδιά. Ένας θησαυρός στην Αίγινα; Και μάλιστα στη Βαγία; Ναι, στη Βαγία, εκεί που είχε «παντρευτεί» δώδεκα χρόνων τον Παναγιώτης, τότε στα 1936. Τώρα η Ζωή είναι πάλι στην Αίγινα, όχι παιδί ανέμελο, όχι κορίτσι στην Κατοχή, μα μεγάλη, απλά μεγάλη. Καλοκαίρι σ’ ένα ελληνικό νησί, καλοκαίρι με παιδιά. Καλοκαίρι μ’ ένα θησαυρό που περιμένει να τον βρουν. Ένα από τα σύγχρονα «κλασικά» βιβλία για παιδιά και νέους, όπου μαζί με την αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού έρχεται στην επιφάνεια το φως, η χαρά, η ανεμελιά, ο ήλιος της Ελλάδας. Και προσοχή - ένα ελληνικό βιβλίο περιπέτειας...
από
9.20 € 7.40 €