banner

Γιάννης Μαρής

View as
Sort by
Display per page

Αυτόπτης μάρτυς

non-exchangeable & non-refundable
3.00 €

Διακοπές στη Μύκονο

από
13.90 € 12.51 €

Έγκλημα στα παρασκήνια

... "Η παράσταση, κατά το πρόγραμμα, θα άρχιζε ακριβώς στις εννιάμιση"... Όμως λίγο πριν από την έναρξη... ... "Σκότωσαν την πρωταγωνίστρια! Σκότωσαν την πρωταγωνίστρια! Ένα γιατρό!"... Η Ρόζα Βαργή, η πρωταγωνίστρια, βρίσκεται νεκρή στο καμαρίνι της που είναι κλειδωμένο από μέσα. Πώς όμως; Ποιος είναι ο δολοφόνος; Οι υποψίες στρέφονται... Αλλά ας αφήσουμε τον Αστυνόμο Μπέκα να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει τον δολοφόνο, όπως εκείνος ξέρει... Η ταινία μεταφέρθηκε στην οθόνη από τον σκηνοθέτη Ντίνο Κατσουρίδη, το 1960, με τη συνεργασία του συγγραφέα στο σενάριο. Στους βασικούς ρόλους έπαιζαν οι Έφη Μελλά (Ρόζα Βαργή), Τίτος Βανδής (αστυνόμος Μπέκας), Αλέκος Αλεξανδράκης (δημοσιογράφος Μακρής), Μάρω Κοντού (Έλενα Παυλίδη), Ζωρζ Σαρρή (Θάλεια Χαλκιά), Αλίκη Γεωργούλη (Μαίρη Λαμπρινού), Χρήστος Τσαγανέας (Παύλος Στεφάνου) και Δήμος Σταρένιος (θυρωρός). Η ταινία προβλήθηκε ως ανεπίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών του 1961, και τιμήθηκε με βραβείο φωτογραφίας και β' γυναικείου ρόλου (Ζωρζ Σαρρή) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
0.00 €

Έγκλημα στη Μύκονο

non-exchangeable & non-refundable
10.00 €

Έγκλημα στο Κολωνάκι


Όχι, ο αστυνόμος Μπέκας δεν είχε πει τίποτα. Η τουλάχιστον δεν είχε πει δυνατά αυτό που σκεφτόταν. Ναι, ήταν πολύ, πάρα πολύ απλά τα πράγματα. Αλλά αυτή ακριβώς η απλότητα τον ανησυχούσε. Υπήρχε κάτι μέσα του, δεν ήξερε ούτε ο ίδιος τι, που του έλεγε ότι όλη αυτή η απλή ιστορία δεν ήταν ίσως και τόσο απλή. Τι όμως ; Πως να το προσδιορίσει ; Ίσως η αντιπάθειά του για κείνη την κούκλα πολυτελείας, τη Ζανέτ, να του δημιουργούσε αυτή την ψυχολογία. Ίσως το τίμιο πρόσωπο του Φλωρά, καθώς τον είχε δει να στέκεται ωχρός και αξύριστος στην πόρτα του δωματίου. Ίσως η έκπληξη του χρηματιστή, όταν ο Μπέκας του μίλησε για τη δολοφονία του Καρνέζη. Μπορούσε να είναι τόσο υποκριτής ο Φλωράς ; Το 1953 αρχίζει η δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Οικογένεια του μυθιστορήματος που έθεσε τις βάσεις του ελληνικού νουάρ : Το εμβληματικό Έγκλημα στο Κολωνάκι. Το περιοδικό κλείνει σύντομα, το μυθιστόρημα μένει ημιτελές και αφήνει το κοινό σε αγωνία. Εκεί υπογράφει το μυθιστόρημα ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσιριμώκος. Λίγο μετά, το 1954, το μυθιστόρημα εκδίδεται στις ιστορικές εκδόσεις «Ατλαντίς» και ο συγγραφέας υπογράφει πλέον με το ψευδώνυμο Γιάννης Μαρής, που θα γίνει διάσημο και θα το κρατήσει σε όλη την πολύχρονη και πλούσια καριέρα του. Η υπόθεση έχει ως εξής : Μια νύχτα βρίσκεται δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι ο επιτυχημένος και ευκατάστατος ζωγράφος Νάσος Καρνέζης. Βασικός και αυτονόητος ύποπτος ο Φλωράς, ο σύζυγος της μοιραίας ερωμένης του ζωγράφου. Κι όμως, η επιμονή του γιου, με τη συνδρομή του δημοσιογράφου Μακρή και του αστυνόμου Μπέκα, που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία, θα πολλαπλασιάσουν τις εκδοχές του πιθανού ενόχου. Η υπόθεση αποκτά πολλά πλοκάμια, καθώς οι φόνοι συνεχίζονται και ένας μυστηριώδης άγνωστος πλανάται απειλητικά σε όλο το μυθιστόρημα.
από
14.00 € 12.60 €

Έγκλημα στο Κολωνάκι

Ο χρηματιστής Φλωράς τηλεφωνεί στον φίλο του τον ζωγράφο Καρνέζη, στις 4.00 τα ξημερώματα και ζητά να τον επισκεφθεί. ...- Τα ξέρω όλα, είπε ο χρηματιστής... Είσαι ένας άτιμος!... Η Ζανέτ μου τα ομολόγησε όλα απόψε... Το άλλο πρωί ο Καρνέζης βρίσκεται νεκρός. Τότε ο Αστυνόμος Μπέκας αναλαμβάνει την έρευνα... Το βιβλίο μεταφέρθηκε με επιτυχία στον ελληνικό κινηματογράφο το 1959 από τον σκηνοθέτη Τζανή Αλιφέρη, σε συνεργασία με τον συγγραφέα στο σενάριο. Έπαιζαν οι ηθοποιοί Χρήστος Τσαγανέας (Κώστας Φλωράς), Μάριος Νικολινάκος (Νάσος Καρνέζης), Μάρω Κοντού (Ζανέτ Φλωρά), Ανδρέας Μπάρκουλης (Δημήτρης Φλωράς), καθώς και οι Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γκέλυ Μαυροπούλου, Ελένη Χατζηαργύρη, Στέφανος Στρατηγός, Νάσος Κεδράκας, κ.ά.
από
20.00 € 16.00 €

Έγκλημα στο Κολωνάκι - Περιπέτεια

"Η προσαρμογή των σεναρίων του Γιάννη Μαρή μπορεί να ιδωθεί στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτιστικής παραγωγής μιας περιόδου και των αλλαγών της, αφού στη δεκαετία του 1960 ήταν πάγια η πολιτική της μεταφοράς θεατρικών έργων ή μυθιστορημάτων στη μεγάλη οθόνη. Ακολούθησε και η μικρή, όπου οι ιστορίες του Γιάννη Μαρή προσαρμόστηκαν ως σήριαλ και ως σειρά, γεγονός που υποδεικνύει το βαρύ αποτύπωμα του έργου του συγγραφέα στην ελληνική δημοφιλή κουλτούρα και στην ψυχαγωγία του έλληνα θεατή". (Ορσαλία Κασσαβέτη) "Ο Γιάννης Μαρής μπορεί να μη διασκεύασε ο ίδιος κινηματογραφικά το μυθιστόρημά του, Έγκλημα στο Κολωνάκι 1959)· ωστόσο αυτό είναι κάτι που συνέβη δυο φορές στη συνέχεια, για λογαριασμό του δραστήριου παραγωγού του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Σούλη Γεωργιάδη. Η δεύτερη από τις συγκεκριμένες διασκευές εκδίδεται για πρώτη φορά στο παρόν βιβλίο. Μπορούμε με σχετική βεβαιότητα να εικάσουμε ότι το συγκεκριμένο σενάριο, όπως και η Περιπέτεια, που συμπληρώνει τον τόμο, δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μυθοπλασίας". (Δημήτρης Κοτσέλης)
από
10.90 € 9.80 €

Επιχείρηση ουράνιο τόξο

Άνοιξη του 1942. Η Ελλάδα στενάζει κάτω από το βάρος της γερμανικής Κατοχής. Ένα συμμαχικό αεροπλάνο ρίχνει έναν βρετανό αλεξιπτωτιστή με μια βαλίτσα κάπου στον Θεσσαλικό κάμπο. Ο Φώτης Καλατζής μαζί με τον πατέρα του φροντίζουν να τον κρύψουν με κίνδυνο της ζωής τους. Οι Γερμανοί όμως σκοτώνουν τον αλεξιπτωτιστή σε μια ενέδρα. Τα αλλεπάλληλα γεγονότα που ακολουθούν οδηγούν τον Φώτη στην απόφαση να παραδώσει εκείνος τη βαλίτσα στον προορισμό της και μεταμορφώνουν τον εικοσάχρονο φοιτητή σε διπλό πράκτορα των Γερμανών και της Ελληνικής Αντίστασης.
0.00 €

Ζήτημα εμπιστοσύνης

Τι θα γινόταν αν ένας άνθρωπος σας φερόταν σαν να ήσασταν κάποιος άλλος, αν σας καλούσε σε μια θέση που ανήκε σε έναν άλλον, αν σας αγαπούσε μια γυναίκα νομίζοντας ότι αγαπά έναν άλλον; Τι θα γινόταν αν όλοι σας πίστευαν για έναν άλλον;

Την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δίνει το μυθιστόρημα που τόση επιτυχία σημείωσε όταν πρωτοδημοσιεύθηκε στον αθηναϊκό Τύπο με τον τίτλο "Μια νύχτα στην Κηφισιά".

0.00 €