banner

Αλεξάνδρα Κ*

View as
Sort by
Display per page

ΔΙΝΩΣΑΥΡΟΣ, βιβλίο 1: Πετάει το φαγητό

ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ;

Ο Δινώσαυρος, ένας δεινόσαυρος που αγαπά πιο πολύ απ΄ όλα το να δίνει, προσπαθεί με την παρέα του να κάνει το φαγητό να πετάξει.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ; ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.

από
7.90 € 6.30 €

Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας

Η πρώτη ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης απειλεί το αυθαίρετο εξοχικό του Αντώνη Τάδε και μαζί ολόκληρη την προσωπική του μυθολογία. Ανίσχυρος απέναντι στην εξουσία αλλά αποφασισμένος να παλέψει μέχρις εσχάτων για να σώσει την "επένδυση ζωής" του, ο Αντώνης θα κηρύξει ανεξάρτητο κράτος τη γη που ο ίδιος έχει καταπατήσει. Και τα παιδιά του, ομήρους. Το θεατρικό έργο "Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας" παρουσιάστηκε για δύο σεζόν στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο EURODRAM 2019 του European Network for Drama in Translation για την ισπανική του μετάφραση.
από
8.80 € 7.92 €

Η πιο παράξενη ιστορία του κόσμου

ή Πώς μια πριγκίπισσα και ένα αγόρι γύρισαν τη γη σε μια νύχτα Αν τύχει να περπατήσεις στην Οδό Λιμπεστράσσε, θα το προσπεράσεις χωρίς καν να το καταλάβεις. Κι όμως, το Μουσείο Παράξενης Ιστορίας είναι εκεί. Πίσω απ τις βαριές του πόρτες, πίνακες, αγάλματα και απομεινάρια παραμυθιών περιμένουν χρόνια τώρα να τα επισκεφτείς. Τι συμβαίνει όμως τα βράδια, όταν τα φώτα σβήνουν; Πώς οι Ξεχασμένες Πριγκίπισσες έπεσαν σε κατάθλιψη και γιατί τα Πεφταστέρια απεργούν; Τι είναι οι χαραμέλες και για ποιο λόγο σε κάλεσε εδώ ο κύριος Πανταλόν; Τι κάνουν τα πορτρέτα των Απελπιστικά Σκανταλιάρικων Παιδιών όταν κανείς δεν έρχεται να τα δει; Και πώς εσύ θα καταφέρεις να πιστέψεις όλα αυτά τα απίστευτα; Μια παράξενη ιστορία για το πώς να το σκάσεις απ' το κάδρο σου και να γυρίσεις όλο τον κόσμο σε μια νύχτα, καβάλα σ' ένα ξύλινο αλογάκι. Ένα παραμύθι για όσους δεν πιστεύουν πια στα παραμύθια.
από
9.46 € 7.60 €

Πεταλουδόνειρα

"Χάθηκε το ταλέντο! Φωνή υπερδιάσημης υπερπριμαντόνας εξαφανίστηκε προ ημερών..." "Χάθηκε το ταλέντο! Είμε ο Νάντο Ερρέρα, πρόην πασίγνοστος καθαριστίς ανανάδον κε έχασα το ταλέντο μου να καθαρήζο ανανάδες..." "Χάθηκε το ταλέντο! Ο Διευθυντής των Μπαλέτων Μπολσόι αναζητά το χαμένο χορευτικό ταλέντο της πρώτης μπαλαρίνας του..." "Χάθηκε το ταλέντο! Διάσημος Ιδιωτικός Ντέντεκτιβ έχασε στις 16 Σεπτέβρη, στις 00:00 ακριβώς μέσα στο Παλάτι της Βασίλισσας, μεγάλο ταλέντο στην εξιχνίαση εγκλημάτων..." Τι κοινό έχει η διασημότερη σοπράνο του κόσμου με έναν καθαριστή ανανάδων, μια μπαλαρίνα των Μπολσόι, έναν δαιμόνιο ντέντεκτιβ και μία τεμπέλα καθαρίστρια ξενοδοχείου; Τι μπορεί να ενώσει μια φιλόδοξη μαϊμού με τη Βασίλισσα της Αγγλίας, μια γκρινιάρα οικονόμο κι έναν απελπισμένο διευθυντή θεάτρου; Τι κάνεις αν χάσεις ό,τι πολυτιμότερο έχεις σ' αυτή τη ζωή;
από
11.45 € 9.20 €

Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο

Γυναίκες που παρατηρούν άνδρες, γυναίκες που παρατηρούν γυναίκες, παιδιά που παρατηρούν άνδρες και γυναίκες να παίζουν ένα άνισο παιχνίδι. Είκοσι ιστορίες για καλές µαθήτριες, σκυµµένες πάντα πάνω από µια λάθος εξίσωση.
από
11.10 € 10.00 €

Πώς φιλιούνται οι αχινοί

Οκτώ και μισή, βράδυ, μήνας Ιούνιος. Έβραζαν στο Παγκράτι πενθώντας πάφαπούφα το δικαίωμα εις το εργάζεσθαι και το φιλείν. Σαλονάκι ευάερο, μα αέρας ούτε για φου. Ένα κλιματιστικό της ύστερης αρχαιότητος ανάδευε τον καπνό, παραιτημένο οιασδήποτε άλλης φιλοδοξίας. Μια βρύση κάπου στο βάθος – δεν ακουγόταν μα σίγουρα έσταζε. Ολόκληρο το Παγκράτι ήταν μια έκθεση χαλασμένων υδραυλικών εκείνο τον μήνα, λες κι οι βαλβίδες της περιοχής είχαν εγκαταλείψει ομοθυμαδόν την προσπάθεια. Έσταζαν και πλημμύριζαν χωρίς καμιάν εγκράτεια, και δεν είχε μπει ακόμα Ιούλιος. Καύσων ο αθηναϊκός – αχνίζαν τα τσιμέντα μέσα έξω, μα τα νερά νερά. Ξεχείλιζαν στα μωσαϊκά τα λεκανάκια των Επειγόντων – κανείς δεν ασχολούνταν με τη βλάβη. Όλο έλεγαν «αύριο», «να ηρεμήσω πρώτα», κάποιοι «τον άλλο μήνα φεύγουμε», «κανείς να το φροντίσει;». Η Έρση: «Mόνο τη νύχτα ακούγεται, σιγά».

Καλοκαίρι αυτό που πέρασε κι αυτό που θα ’ρθει. Αθήνα? η πόλη που στενεύει μέρα τη μέρα. Πέντε άνθρωποι καθηλωμένοι στους δρόμους της, στις μνήμες τους, σε όσα έγιναν και σε όσα δε θα γίνουν? σώματα που πέφτουν σωρηδόν στην άσφαλτο και το ένα μέσα στ’ άλλο. Ανάμεσά τους, μια γερασμένη χελώνα παρακολουθεί βουβή την ατελείωτη παρέλαση των ανθρώπων που έχουν ήδη εξαντληθεί, μα συνεχίζουν να πορεύονται για χάρη των άλλων. Ή χάρη ακριβώς σ’ εκείνους.

από
12.20 € 9.80 €

Χλόη Χ*: Ζητούνται γονείς

Γεια. Είμαι η Χλόη Χ* και οι γονείς μου είναι κάπως μικροί για την ηλικία μου. Εγώ, πάλι, είμαι κάπως δραματική για την ηλικία μου. Ίσως και γαι όλες τις ηλικίες. Καλώς ήρθατε στη σκοτεινή πλευρά των μοντέρνων οικογενειών. Έχουμε και μπισκότα. Η Χλόη Χ* μεγαλώνει τους γονείς της μόνη της, μένει μαζί τους για να μην τους δημιουργήσει ψυχικά τραύματα και γράφει τη βιογραφία της για να δώσει κουράγιο σε όποιον υπήρξε ποτέ Παιδί Λάθος Γονιών. Στο ημερολόγιό της καταγράφεται η αγωνιώδης αναζήτηση ενός ζευγαριού σοβαρών καθηγητών πανεπιστημίου για δημιουργία κανονικής οικογένειας, η πτώση του οίκου των Χ*, ο ξεριζωμός της Χλόης από το κέντρο της Αθήνας σ΄ ένα χωριό της Κέρκυρας και πώς ένας Μπακαλιάρος πάνω σ΄ ένα δέντρο σε βοηθάει να μη νιώθεις σαν ψάρι έξω απ΄ το νερό.
από
7.87 € 6.30 €