banner

Donald W. Winnicott

View as
Sort by
Display per page

Η ανθρώπινη φύση

Οι ιδέες του Winnicott είναι κατάσπαρτες σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες και δημοφιλείς δημοσιεύσεις. Έκανε μία μόνο προσπάθεια να γράψει μια επισκόπηση των ιδεών του, κι αυτή είναι ακριβώς αυτό το βιβλίο. Όπως λέει στην εισαγωγή: "σκοπεύω να κάνω μια δήλωση για την ανθρώπινη φύση που να συγκεντρώνει τα διάφορα είδη εμπειριών που απέκτησα".
από
18.00 € 14.40 €

Κράτημα και ερμηνεία


Το βιβλίο αποτελείται από τις σημειώσεις του ίδιου του Winnicott από τους τελευταίους έξι μήνες της ανάλυσης του "Δρα Α." η οποία έλαβε χώρα σε δύο φάσεις, η μία τη δεκαετία του 1940 και η άλλη τη δεκαετία του 1950.
από
19.08 € 15.30 €

Το παιδί, η οικογένεια και ο εξωτερικός του κόσμος

Με αφετηρία τον φυσικό δεσμό ανάμεσα στη μητέρα και το βρέφος -δεσμό που ονομάζουμε αγάπη κι αποτελεί το κλειδί της προσωπικότητας- ο Δρ. Βίννικοτ (ψυχαναλυτής-παιδοψυχίατρος) παρουσιάζει στο βιβλίο αυτό τις φάσεις μητέρα - βρέφος, γονείς - παιδιά και παιδί - σχολείο. Η θεματολογία του κυμαίνεται από τα προβλήματα -που στην πραγματικότητα δεν αποτελούν προβλήματα- της διατροφής, του αποθηλασμού και της έμφυτης βρεφικής ηθικής, μέχρι τις πραγματικές δυσκολίες των μοναχοπαίδων, την κλοπή, το ψέμα και τις πρώτες προσπάθειες ανεξαρτητοποίησης. Το βιβλίο καλύπτει ακόμα και το θέμα του συνεσταλμένου παιδιού, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και της επιθετικότητας. Η κλινική πείρα του Δρος Βίννικοτ, η σαφήνεια και η συμπάθεια με την οποία χειρίζεται το θέμα, εξασφαλίζουν την ποιότητα του βιβλίου, που έχει σαν στόχο του την παρουσίαση του κόσμου των παιδιών και των γονιών στο πλατύτερο κοινό.
από
19.08 € 15.30 €

Το παιχνίδι και η πραγματικότητα

Αυτό που κάνει την ζωή να αξίζει, πιστεύει ο πρωτοπόρος ψυχολόγος D.W. Winnicott, είναι η δημιουργική προσέγγιση του κόσμου. Από που προέρχεται όμως η δημιουργικότητα και πως μπορούμε να την αναπτύξουμε - είτε στον εαυτό μας είτε στους άλλους; "Το παιχνίδι και η πραγματικότητα", όχι μόνο απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά καταπιάνεται και με πολλές άλλες γύρω από το θεμελιώδες ζήτημα του ατομικού εαυτού και της σχέσης του με τον έξω κόσμο. Σε αυτό το βιβλίο ορόσημο, ο Winnicott δείχνει στον αναγνώστη πως κάθε άτομο έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια πλούσια και ικανοποιητική ζωή μέσα στην κουλτούρα της εποχής του, αν καλλιεργήσει την δημιουργικότητά του.
από
18.00 € 14.40 €