banner

Ellis Bret-Easton

Voir comme
Trier par
Afficher par page

American Psycho

Vintage is rushing to put out the controversial book that everyone's talking about--especially after Simon & Schuster decided at the last minute not to publish it. Described by Publishers Weekly as "a grisly, gritty gross-out (about) the cool yuppie lifestyle of Patrick Bateman, 26, whose avocation is torturing and dismembering his female victims and festooning his apartment with their body parts", this new book by the author of Less Than Zero is sure to cause a stir.
19,50 €

Αμερικανική Ψύχωση

Στα τέλη της "χορτασμένης" δεκαετίας του '80, ένας από τους δεκάδες νεαρούς γιάπηδες της Γουόλ Στριτ, ο λάτρης του καλού γούστου και των εκλεπτυσμένων απολαύσεων Πάτρικ Μπέιτμαν, που απεχθάνεται τους ζητιάνους και θαυμάζει απεριόριστα τον... Ντόναλντ Τραμπ, αρχίζει να βυθίζεται στον ίλιγγο της παράνοιας, του νοσηρού εγκλήματος και του απόλυτου κενού. Και ο Μπρετ Ίστον Έλις, ομολογουμένως στην καλύτερη στιγμή του, δεν χάνει την ευκαιρία να εξαντλήσει όλο το συγγραφικό ταλέντο του περνώντας από κανονικό λογοτεχνικό ηλεκτροσόκ ολόκληρη τη "λαμπερή" πλευρά των σύγχρονων δυτικών ηθών, της υλιστικής ψευδαίσθησης και της κουλτούρας της υπερβολής, μ' έναν ανελέητο σαρκασμό που τσακίζει κόκαλα και μια σπινθηροβόλα ακρίβεια που τρομάζει όλο και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων.
από
20,00 € 18,00 €

Λευκός

Συνδυάζοντας την προσωπική ενδοσκόπηση με το καυστικό κοινωνικό σχόλιο, το πρώτο μη λογοτεχνικό έργο του Bret-Easton Ellis είναι ένα δυναμικό, «πολεμικό» σχεδόν δοκίμιο για τις αποτυχίες και την άγνοια της ψηφιακής μας εποχής από τη μία και την περιώνυμη ελευθερία του λόγου από την άλλη.
Με την ίδια πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει τη φαντασία του, ο Ellis αποδομεί πλήρως τα κυρίαρχα «αγαθά» της εποχής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινώντας από την επικίνδυνη λατρεία των likes και φτάνοντας ως την ωμή καταγγελία της αυτολογοκρισίας -και ειδικά αυτής που συντελείται με την ελπίδα της αποδοχής- μέσα από την τολμηρή οπτική γωνία μιας ζωής αφιερωμένης στην αυθεντικότητα.
Προκλητικός, επίμονος και αστείος, ο "Λευκός" φωτίζει όχι μόνο ό,τι είναι ορατό στη λαμπερή και ανέγγιχτη επιφάνεια των πραγμάτων, αλλά και τις αδυσώπητες αλήθειες που κρύβονται από κάτω.
από
16,70 € 15,03 €