banner

Αμάντα Μιχαλοπούλου

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Αρκεί να μην κόψω τα μαλλιά μου

Τα μαλλιά της Ξανθής μεγάλωσαν! Μεγάλος μπελάς το λούσιμο και το χτένισμα! Αλλά εκείνη είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να μην τα κόψει. Η μαμά, ο μπαμπάς, ακόμη και ο σκύλος προσπαθούν να την πείσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα ψαλίδια που... μιλούν θα καταφέρουν άραγε ό,τι δεν κατόρθωσαν οι άλλοι; Παιδιά, κολυμπήστε στη θάλασσα της ανάγνωσης παρέα με τα Δελφινάκια. Aναζητήστε τα βιβλία της σειράς XΩPIΣ ΣΩΣIBIO, γραμμένα από τους αγαπημένους σας συγγραφείς. Διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες θα σας κρατήσουν συντροφιά! KABOYPAKIA 250 λέξεις περίπου ΨAPAKIA 400 λέξεις περίπου ΔEΛΦINAKIA 800 λέξεις περίπου Για παιδιά που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό της ανάγνωσης (A' και B' Δημοτικού).
από
5,50 € 4,40 €

Γιάντες

Η ιστορία μας, με δυο λόγια, πάει κάπως έτσι: Ο πατέρας πέθανε· ο Ηλίας έγραψε στα αγγλικά μια νουβέλα με θέμα την οικογένειά μας· μου ζήτησε να τη μεταφράσω· δέχτηκα· συνάντησα μερικούς εκδότες· απέρριψαν όλοι το βιβλίο επειδή ήταν ολιγοσέλιδο· για να αυξηθούν οι σελίδες, αποφάσισα να γράψω και τη δική μου εκδοχή. Είχαν μεσολαβήσει δραματικά γεγονότα: μια δολοφονία, ένα συντριπτικό κάταγμα μεταξύ θωρακικών και οσφυϊκών σπονδύλων, ένας χωρισμός. Γιατί το κάνω αυτό; Πρώτον, επειδή η περίληψη μιας ιστορίας είναι ο κύριος λόγος που μας σπρώχνει να τη διαβάσουμε. Δεύτερον, θα ήθελα να είμαι τίμια μαζί σας. Κανένα μυθιστόρημα δεν γράφεται μόνο με καλές προθέσεις -αλλά χρειάζονται κι αυτές. Και τώρα, αν δεν χτυπάει το τηλέφωνο ή δεν χύνεται ο καφές, μπορείτε ν' αρχίσετε την ανάγνωση.
από
14,84 € 11,90 €

Γιάντες

Μιλάνε οι ντομάτες; Οι γλωσσολόγοι πλέκουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα; Τα ντολμαδάκια είναι έργα τέχνης; Μια δολοφονία μπορεί να συντελεστεί μέσω ταχυδρομείου; Γιάντες είναι το παιχνίδι μνήμης που παίζουμε με το διχαλωτό κοκαλάκι του κοτόπουλου. Παίκτες εδώ είναι τα δύο αδέρφια, οι αφηγητές του βιβλίου – η Αθηνά και ο Ηλίας. Μετά το θάνατο του πατέρα τους, ο Ηλίας γράφει στα αγγλικά μια νουβέλα για την οικογενειακή ιστορία. Ζητά από την Αθηνά να τη μεταφράσει. Εκείνη δέχεται, μόνο που για να αυξηθούν οι σελίδες αποφασίζει να γράψει και τη δική της εκδοχή. Έχουν μεσολαβήσει δραματικά γεγονότα: ένα έγκλημα, ένα συντριπτικό κάταγμα, ένας χωρισμός. Γεννιέται ένα βιβλίο «διπλό». Τα υλικά μαγειρικής αφηγούνται τη ζωή της οικογένειας, ενώ η αφηγήτρια θυμάται, ρωτάει, χώνει τη μύτη της παντού. Ανακαλύπτει σκοτεινά μυστικά που αλλάζουν την κοσμοθεωρία της.
από
18,00 € 16,20 €

Γιατί γεννήθηκα


Οι τρυφερές ιστοριούλες αυτής της καινούριας σειράς μιλούν για καθημερινές καταστάσεις και προβλήματα που απασχολούν τα μικρά παιδιά. Η αφήγηση γίνεται από το ίδιο το παιδί, ενώ η εικονογράφηση του κειμένου είναι παρμένη από έργα σύγχρονων καλλιτεχνών: ζωγραφικούς πίνακες, γκραβούρες, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις κ.ά.
0,00 €

Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη

Αυτή είναι η ιστορία της επεισοδιακής φιλίας δυο κοριτσιών που συναντιούνται στην Αθήνα τη δεκαετία του '70. Η Άννα έρχεται από το Παρίσι, είναι η μοναχοκόρη μιας οικογένειας αυτοεξόριστων αριστερών. Η Μαρία έρχεται από την άλλη άκρη του πλανήτη, από την άλλη άκρη της πραγματικότητας: γεννήθηκε στην αποικιοκρατούμενη Αφρική. Η φιλία τους, από το δημοτικό ως τα φοιτητικά χρόνια, διακόπτεται απότομα: ένα απρόσμενο δραματικό γεγονός δίνει τέλος στις εντάσεις, στα αδιέξοδα, στις ανάγκες μιας ασφυκτικής σχέσης. Ύστερα από μερικά χρόνια συναντιούνται ξανά. Μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά κατά βάθος παραμένουν ίδιες. Πόσα θα καταφέρουν να αντέξουν για χάρη του παρελθόντος και της νοσταλγίας; Στο βιβλίο η προσωπική ιστορία διαπλέκεται με την πολιτική ζωή. Η Άννα - Μαρία, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, η οικουμενική κυβέρνηση υπενθυμίζουν τις βαθύτερες δομές ενός πολιτικού συστήματος που όλοι μας έχουμε υποστεί: αυτό των ανθρωπίνων σχέσεων. Το νέο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου μιλάει για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, για τη "δικτατορία" της γυναικείας φιλίας, για τις σκοτεινές περιοχές της παραίτησης και της ζήλιας, για τις σχέσεις που μας καταδιώκουν.
από
15,90 € 12,70 €

Διακοπές στο σπίτι με τον Ισίδωρο

Ο Ισίδωρος είναι πολύ λυπημένος - φέτος δε θα πάει στη Σέριφο, όπως κάθε καλοκαίρι. Οι γονείς του δεν έχουν αρκετά χρήματα για τις καθιερωμένες τους διακοπές. Ο μυστικός του φίλος, ο ναυαγός, του δίνει μια ιδέα: να μετατρέψει το δωμάτιό του σε νησί και να περάσει εκεί το πιο περιπετειώδες καλοκαίρι της ζωής του. Μεταμορφώνοντας το στρώμα σε σχεδία και τη βεράντα σε παραλία, ο Ισίδωρος μαθαίνει να εκτιμάει τις απλές χαρές της ζωής.

Μια ιστορία για την οικονομική κρίση, την επινοητικότητα και το νόημα της θυσίας, που θα δώσει στα παιδιά δύναμη και ελπίδα.

 

Μια νέα καλοκαιρινή περιπέτεια για τον Ισίδωρο, τον ήρωα που γνωρίσαμε στο βιβλίο «Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός», το οποίο τιμήθηκε για την εικονογράφηση με Έπαινο Εικονογράφησης από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

από
5,50 € 4,40 €

Δύο σπίτια

Οι τρυφερές ιστοριούλες αυτής της καινούριας σειράς μιλούν για καθημερινές καταστάσεις και προβλήματα που απασχολούν τα μικρά παιδιά. Η αφήγηση γίνεται από το ίδιο το παιδί, ενώ η εικονογράφηση του κειμένου είναι παρμένη από έργα σύγχρονων καλλιτεχνών: ζωγραφικούς πίνακες, γκραβούρες, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις κ.ά.
0,00 €

Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη

Μια βιολονίστρια εγκαταλείπει την κλασική μουσική. Το παιδί του βενζινάδικου ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Η πωλήτρια ρούχων τρελαίνεται την παραμονή του γάμου της. Ένας φωτορεπόρτερ θα ήθελε να είναι ο Γιόζεφ Κούντελκα. Μια ανήλικη χορεύτρια τηλεοπτικού σόου πέφτει στο πηγάδι.

Με το διήγημα «Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη» η Αμάντα Μιχαλοπούλου απέσπασε το πρώτο βραβείο της συγγραφικής της πορείας από το περιοδικό Ρεύματα το 1994. Οι ιστορίες της περιγράφουν σε όλους τους τόνους τη φιλοδοξία, την οργή και την έκσταση της νεότητας.

Στην επετειακή αυτή επανέκδοση -είκοσι χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του τόμου- η συγγραφέας πρόσθεσε μια εισαγωγή και άλλα πέντε νέα διηγήματα παρόμοιας θεματικής, που συμπληρώνουν, ως παραλλαγές, το πολύχρωμο μουσείο της νεανικής ηλικίας.

0,00 €

Έρχεται ο Ίνξορ

Αν θέλετε να διαβάσετε μια φυσιολογική ιστορία, καλύτερα να σταματήσετε τώρα. Αν, πάλι, θέλετε να μάθετε πώς είναι η ζωή με ρούχα από σενιτόλη και σάντουιτς με κιντρίλι, τότε συνεχίστε να διαβάζετε... "Είμαι εξωγήινος. Ονομάζομαι Ίνξορ και ζω στην Κροαλία, στο βόρειο άκρο της Πετιλάνδης". Ο εντεκάχρονος Ίνξορ ονειρεύεται να εξερευνήσει τη Γη και -κυρίως- να κερδίσει την καρδιά της ακατάδεχτης Μία Σαβόρ. θα τα καταφέρει τελικά; Ένα μυθιστόρημα γεμάτο υπερηχητικά ταξίδια, απαγωγές, πυραυλακάτους, οικογενειακούς καβγάδες και πραγματική αγάπη. Μια ιστορία γύρω από το τι σημαίνει να μεγαλώνεις και να νιώθεις παντού ξένος. Και επίσης μια ρόβα για τη συναρπαστική περιπέτεια της συμφιλίωσης - με τον εαυτό μας και με τους άλλους.
από
11,84 € 9,50 €

Η γυναίκα του Θεού

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είμαι η γυναίκα Του. Παντρευτήκαμε πριν από πολλά χρόνια. Ζήτησε το χέρι μου και δέχτηκα. Μερικές φορές απορώ κι εγώ η ίδια με όσα έζησα, πρώτα μακριά Του, ύστερα πλάι Του. Δεν είχα φανταστεί έτσι τη ζωή μου.

Ηρωίδα στο νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι μια γυναίκα που δε μίλησε ποτέ ως σήμερα: η γυναίκα του Θεού. Ένα κορίτσι που μεγαλώνει πετώντας ξυστά πάνω απ’ τα δέντρα, συναντώντας τ’ Αγρίμια στο Δάσος και δοκιμάζοντας την υπομονή του άντρα Της με δύσκολες ερωτήσεις, ερωτήσεις που Εκείνος αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν ο Θεός τής αποκαλύψει την αλήθεια για τη δημιουργία του κόσμου; Θα αντέξει το βάρος ενός τόσο τρομερού μυστικού;

Η "Γυναίκα του Θεού" είναι ένα περιπετειώδες φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αγάπης και το νόημα της ζωής. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα που διεκδικούν με πάθος το δικαίωμά τους να πιστεύουν ο ένας στον άλλο παραμένοντας ελεύθεροι.

 

από
12,72 € 10,20 €