banner

Στέφανος Ξενάκης

View as
Sort by
Display per page

8 μέρες μέσα

Ποτέ μην κάνεις το λάθος να ξεχάσεις ότι έχεις την Προσωπική σου Ελευθερία, όπου κι αν διαβάζεις το βιβλίο αυτό. Αν είσαι στη θάλασσα, μπορείς να βρέξεις τα πόδια σου˙ αν είσαι στην πόλη, μπορείς να πας σούπερ μάρκετ για σουλάτσο, κι ας σου φαίνεται χαζό˙ αν είσαι στο βουνό, μπορείς να μυρίσεις το πουρνάρι και να ξαπλώσεις κάτω από τα πεύκα. Τα θεωρούσα κι εγώ τόσο δεδομένα, μέχρι που τα στερήθηκα. Όπως θεωρούσα δεδομένη την Προσωπική μου Ελευθερία, μέχρι που κατάλαβα ότι δεν ήταν. Τι είναι αυτό που μας κρατάει όρθιους σε μια οριακή στιγμή; Πώς μπορούμε να δούμε το Δώρο, ακόμα κι όταν αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε σίδερα; Πόσο πολύτιμη είναι η πυξίδα ΜΕΣΑ μας, ό,τι κι αν συμβαίνει εκεί έξω; Μετά από μια μεγάλη προσωπική δοκιμασία, ο Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει με το πιο προσωπικό του βιβλίο. Πιο ευάλωτος, πιο δυνατός, πιο αληθινός. Το 8 μέρες μέσα είναι το ημερολόγιο ενός ανθρώπου που στην πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής του αναζήτησε και βρήκε το φως εκεί που κρύβεται πάντα. ΜΕΣΑ.
από
16.17 € 14.56 €

Κάπταιν - Γράμματα στον μπαμπά μου

Μπαμπάς είναι αυτός που ξυπνάει στις τρεις το πρωί να σου φέρει νερό όταν διψάς. Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει ατέλειωτες κωλοτούμπες σε σένα και τους κολλητούς σου. Μπαμπάς είναι αυτός που περιμένει τα νέα σου σαν τρελός, αλλά ποτέ δεν θα σ’ το πει. Μπαμπάς είναι αυτός που η μυρωδιά του είναι η πιο μαγική, αλλά κι η πιο διακριτική στον κόσμο ολόκληρο. Μπαμπάς είναι αυτός που κόβει τη βασιλόπιτα την πρώτη μέρα του χρόνου. Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα. Μπαμπάς είναι αυτός που όταν τον χάσεις, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Διαβάζοντας τον ΚΑΠΤΑΙΝ θα νιώσεις ένα σεισμό μέσα σου. Ένα σεισμό που ίσως σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τους δικούς σου γονείς, είτε ζουν είτε όχι. Σίγουρα όμως θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τον γονιό που έχεις μέσα σου. Βλέπεις, όταν έρθει η ώρα να την κάνεις, μόνο θύμησες, μυρωδιές κι αγκαλιές θα αφήσεις πίσω. Κι αγάπη. Μπόλικη αγάπη.
από
13.99 € 11.20 €

Ναι

– Γιατί ΝΑΙ;

– Γιατί ΝΑΙ είναι η πιο σύντομη και δυνατή λέξη.

ΝΑΙ είναι η μητέρα κάθε Δημιουργίας.

Όλα ξεκινούν με ένα ΝΑΙ.

ΝΑΙ είπε ο Θεός πριν δημιουργήσει τον κόσμο.

ΝΑΙ είπαν οι γονείς σου πριν σε φέρουν στη ζωή.

ΝΑΙ είπαν οι πρόγονοί μας το ’21 πριν ξεκινήσουν την Επανάσταση.

ΝΑΙ είπε η Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου πριν αγωνιστεί για την ελευθερία της.

– Το 1940 η Ελλάδα είπε ΟΧΙ.

– Είπε ΟΧΙ στους Ιταλούς, αλλά ΝΑΙ στην ελευθερία της.

Πίσω από ένα μεγάλο ΟΧΙ υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο ΝΑΙ.

Ένα ΟΧΙ είναι αρκετό για να μη χάσεις.

Μόνο με ένα δυνατό ΝΑΙ θα κερδίσεις.

Όταν είσαι ανάμεσα σε ΝΑΙ και ΟΧΙ, πες ΝΑΙ.

Και πες το σήμερα.

από
17.70 € 14.20 €

Το δώρο - Ένα τετράδιο θαυμάτων

Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο.
Να το ανοίγεις. Μην το πετάς.
Η ζωή η ίδια είναι Δώρο.
Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς.

"Το δώρο" εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε.

Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις. Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή, ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο.

από
14.24 € 11.40 €

Το Δώρο 2

Γιατί προσπερνάμε τα δώρα που προσφέρει τόσο απλόχερα η ζωή;

Στο Δώρο 2, ο συγγραφέας των bestsellers Το Δώρο και Κάπταιν, Στέφανος Ξενάκης απαντά άμεσα και τρυφερά στο παραπάνω ερώτημα και ξετυλίγει μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες έναν άλλον τρόπο θέασης της ζωής. Πιο μαγικό, πιο συναισθηματικό, πάνω από όλα όμως πιο ανθρώπινο.

"Ένα τσικ μπορεί να απέχει η ζωή που ζεις από αυτή που ονειρεύεσαι.
Μικροί παίζαμε τραμπάλα. Μια τραμπάλα είναι η ζωή. Ποτέ δεν ισορροπεί. Είτε γέρνει εκεί που Θες είτε εκεί που δεν Θες. Κι όμως, ένα τσικ μπορεί να είναι αυτό που θα τη γείρει από την άλλη.
Ένα πρωινό περπάτημα, ένα καλό βιβλίο, μια απρόσμενη αγκαλιά, ένα ξαφνικό κοίταγμα, ένα "σ' αγαπώ" μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ολόκληρης ζωής.
Όταν είσαι ανάμεσα στο να το κάνεις ή να μην το κάνεις, πάντα να το κάνεις. Δεν θα μάθεις ποτέ ποιο τσικ είναι αυτό που θα σου αλλάξει τη ζωή αν δεν το κάνεις". (Στέφανος Ξενάκης)

από
16.65 € 13.30 €