banner

Pedro Juan Gutierrez

View as
Sort by
Display per page

Βρόμικη σάρκα

Ο Φαμπιάν, είναι ένας μοναχικός νεαρός πιανίστας, ομοφυλόφιλος, γιος ενός ζεύγους Ισπανών που φτάνει στην Κούβα το 1927 αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Ο πατέρας του χάνει τα πάντα όταν επικρατεί η Επανάσταση το 1961. Ο Πέδρο Χουάν, είναι ένας νεαρός από μια ευκατάστατη οικογένεια, ατίθασος, άθεος, τσαμπουκάς, καταφερτζής, αντιρρησίας. Ο πατέρας του χάνει τα πάντα όταν επικρατεί η Επανάσταση το 1961. Τα δύο αγόρια συναντιούνται για πρώτη φορά συμπτωματικά στο γυμνάσιο, το 1962, χωρίς ποτέ να γίνουν φίλοι, και μετά από χρόνια βρίσκονται ξανά, το 1972, να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες στο ίδιο εργοστάσιο. Βρόμικος ρεαλισμός και συγκλονιστικές περιγραφές της κατάρρευσης των πάντων στην Κούβα του ’70, από τους ανθρώπους και τον κοινωνικό ιστό, μέχρι τα κτίρια.
από
15.50 € 12.40 €

Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας

Με γλώσσα δυνατή και λιτή, ο Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες καταθέτει τη μαρτυρία ενός άπιστου κατοίκου της Αβάνας, ενός ανθρώπου που επιστρέφει σΆ αυτήν εξουθενωμένος, ύστερα από μια μεγάλη περιπλάνηση που τελικά δεν τον έβγαλε πουθενά. Δεν είναι απαισιόδοξος για τη ζωή του στη σύγχρονη Αβάνα, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να ανατέμνει τα πάντα γύρω του με τη δεξιοτεχνία εξειδικευμένου χειρουργού. Βυθίζει τον αιχμηρό σαν νυστέρι λόγο του δίχως φόβο, «σκαλίζει» σωθικά και ανακατεύει τα πάντα χωρίς να σέβεται τίποτα: σεξ, πείνα, πολιτική, ερωτισμό, απογοήτευση, επιθυμίες, ρούμι και καλή διάθεση.Γραμμένη με ένα ρυθμό ιλιγγιώδη, κάπου ανάμεσα στην τροπική έξαψη και τη μαύρη απόγνωση ενός Μπουκόφσκι, η Βρόμικη τριλογία της Αβάνας είναι ένα διαφωτιστικό μείγμα διηγημάτων ενορχηστρωμένων σαν μυθιστόρημα. Σκληρά, συγκινητικά και αληθινά, μας αποκαλύπτουν έναν αυθεντικό συγγραφέα, έναν ανελέητο χρονικογράφο μιας χώρας και μιας εποχής αντιφατικής, τρομερής, σαγηνευτικής.
0.00 €

Ημερολόγιο επιβίωσης

Αυτές οι ανοργάνωτες σημειώσεις, σύντομες και χωρίς συμπεράσματα, προέρχονται από το ημερολόγιό μου εκείνων των ημερών. Χάρη σε αυτό το ημερολόγιο μπορώ τώρα, είκοσι χρόνια αργότερα, να αναπαραστήσω τις μέρες εκείνες γύρω στα Χριστούγεννα του 1998. Μετά την πρώτη του εκδοτική επιτυχία, ο Πέδρο Χουάν περιοδεύει στην Ευρώπη για λίγους μήνες. Με βάση τη Μαδρίτη, ταξιδεύει σε Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία για να παρουσιάσει το βιβλίο του, αλλά και να συναντήσει παλιούς φίλους, φίλες, ερωμένες. Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιό του από τους μήνες εκείνους, μας εξιστορεί την εμπειρία του, διανθισμένη με αναμνήσεις που έρχονται συνειρμικά στο μυαλό του: από την εφηβεία του και τις γυναίκες που τη «στοίχειωσαν», από τα βιβλία που έχει διαβάσει, από την πρώτη φορά που άκουσε μουσική σε ψηφιακό μέσο στο Μεξικό, από πίνακες ζωγραφικής που τον έχουν σημαδέψει και καλλιτέχνες με τους οποίους νιώθει εκλεκτικές συγγένειες, από συγγραφείς που αγαπά, την ιστορία της Κούβας. Όλα αυτά ανακατεμένα με ουίσκι, γυναίκες, σεξ και σκέψεις για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο.
από
14.40 € 11.50 €

Ο βασιλιάς της Αβάνας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΓΚΟΥΣΤΙ ΒΙΓΙΑΡΟΝΓΚΑΣτους δρόμους της Αβάνας του 1990 ένας έφηβος προσπαθεί να επιβιώσει. Η ιστορία του είναι η αφορμή για να ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας ένας κόσμος τρομακτικός και αποκαλυπτικός: ζητιάνοι, πόρνες, τραβεστί, μικροπωλητές, αλήτες, μπεκρήδες, άνθρωποι που ζουν στα ερείπια εγκαταλειμμένων κτιρίων, άφραγκοι, πεινασμένοι, πάντοτε στα όρια του θανάτου. Επιμένουν όμως να αγωνίζονται για να ζήσουν μια μέρα ακόμα, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, να βρουν κάπου τρυφερότητα. Αυτό μόνο.Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά στοιχεία, γραμμένο στεγνά, χωρίς φτιασίδια και στολίδια, από τα καλύτερα δείγματα στα βήματα της παράδοσης του βρόμικου ρεαλισμού.
0.00 €

Στην καρδιά της Κούβας

Ο Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες ταξιδεύει στην πατρίδα του και ξεδιπλώνει την παλαιότερη και τη σύγχρονη ιστορία του λαού της Κούβας, τις χαρές, τις λύπες και τις αγωνίες του. Με φωνή γεμάτη ζωντάνια, μέσα από μια προκλητική πρόζα, ο συγγραφέας μιλάει για τα μυστικά του νησιού που γνωρίζει από πρώτο χέρι και συνθέτει ένα συναρπαστικό αφήγημα που περιλαμβάνει ταξιδιωτικές περιγραφές, ιστορικά γεγονότα, σκέψεις, συναντήσεις και συνομιλίες με γνωστούς και αγνώστους, γλέντια και προκλητικές ερωτικές ιστορίες.Το ιδιαίτερα ζωντανό αυτό μωσαϊκό από χωριά, τοπία, εμπειρίες και καταστάσεις, όλα πραγματικά και όλα κουβανέζικα, αποκαλύπτει τα στοιχεία που συνιστούν την κουβανική ταυτότητα και το τι σημαίνει να είναι κανείς Κουβανός σήμερα. Ο Γκουτιέρες γράφει ένα κείμενο γεμάτο ειλικρίνεια, θλίψη αλλά και γενναιότητα που μεταφέρει τον αναγνώστη στην ιδιαίτερη κουβανέζικη πραγματικότητα σε μια χώρα που αλλάζει, εκπλήσσει και αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη.
από
6.60 € 5.30 €

Τριλογία της Κούβας

Στην επίτομη έκδοση περιλαμβάνονται οι τίτλοι: - Βρόμικη σάρκα Κούβα. Δεκαετία 1960. Η επανάσταση θριαμβεύει και δυο συμμαθητές που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, γίνονται φίλοι. Ο Πέδρο Χουάν, παλιός γνώριμος για τους αναγνώστες του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες, είναι αθλητικός, γεροδεμένος και με τον καιρό θα γίνει ένας γοητευτικός εραστής φιλήδονων γυναικών. Ο Φαμπιάν είναι ακριβώς το αντίθετο: ασθενικός, φοβητσιάρης και μύωπας, παίζει πιάνο, είναι ομοφυλόφιλος και η οικογένειά του -μητέρα από τη Μαδρίτη και πατέρας από την Καταλονία που μετανάστευσαν στο νησί τη δεκαετία του ’20- έζησε καλύτερες μέρες στην προεπαναστατική Κούβα. - Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα Ο Γκουτιέρες στο τιμημένο με το βραβείο Alfonso Garcia-Ramos μυθιστόρημά του φιλοτεχνεί δύο υπέροχα αρχετυπικά πορτρέτα γυναικών, της Κουβανής και της Σουηδέζας. Η Ανιέτα και η Γκλόρια είναι ερεθιστικές και εξαίσιες, η καθεμιά με τον τρόπο της, ενώ ο συγγραφέας διαπρέπει στον διάλογό του μαζί τους, παρασύροντάς μας σ' ένα ξέφρενο πάρτι όπου πρωταγωνιστούν το σεξ, το ρούμι και η σάλσα. - Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας Το έργο που καθιέρωσε τον Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες. Ένα κείμενο με γρήγορο ρυθμό που αποτυπώνει έναν απίστευτο κόσμο χωρίς ηθικούς φραγμούς, χωρίς ελπίδα, όπου τα πάντα επιτρέπονται αν πρόκειται να πάρει κανείς το δολάριο ή την μπουκιά που θα τον βγάλει ως την επόμενη μέρα.
από
17.70 € 14.20 €