banner

Wilkie Collins

View as
Sort by
Display per page

Passion et repentir

Sur le front franco-allemand, pendant la guerre de 1870, le hasard réunit deux jeunes Anglaises. Lorsqu'un obus frappe l'une d'elles, l'autre décide aussitôt d'usurper son identité pour rompre avec un passé infamant et vivre enfin une vie meilleure. Au début, tout se passe pour le mieux. Mais, très vite, les événements vont prendre un tour inattendu... On peut faire confiance au génial Collins, rival et ami de Dickens, pour nous concocter une nouvelle fois un suspense diabolique et mettre à vif les nerfs de ses lecteurs.
Ce féministe convaincu nous donne ici un de ses plus beaux portraits de femmes : celui de Mercy, pécheresse repentie et amoureuse, confrontée à toutes les bassesses et hypocrisies de la bonne société victorienne, mais qui finit néanmoins par accepter les plus durs sacrifices pour faire triompher le bon droit et la vérité.
12.40 €

The moonstone


 non-exchangeable & non-refundable
4.00 €

The Woman in White

Non exchangeable & non refundable
25.00 €

To Θαμμένο Μυστικό

Ένα μυστικό κρυμμένο στα χαλάσματα ενός πύργου στην Κορνουάλη απειλεί το μέλλον ενός ερωτευμένου ζευγαριού: το πρώτο μυθιστόρημα του Κόλινς, του πατέρα της αισθηματικής λογοτεχνίας μυστηρίου. "Aχ, για όνομα του Θεού, μην το γράψετε!»: Τι είναι αυτό που κάνει την παράξενη καμαριέρα να θερμοπαρακαλεί την ετοιμοθάνατη κυρία της να μην απευθύνει λίγα τελευταία λόγια στον απαρηγόρητο σύζυγό της; Ποιο μυστικό κρύβει η άρρωστη πρώην ηθοποιός και γιατί επι-σπεύδει τον θάνατό της παίρνοντας ένα δραστικό φάρμακο που θα της δώσει τη δύναμη να το αποκαλύψει σε μια επιστολή; Παρά την υπόσχεση που έδωσε, η καμαριέρα μετά τον θάνατο της γυναίκας θάβει το γράμμα σε μια απομονωμένη πτέρυγα του πύργου του αφεντικού της και εξαφανίζεται χωρίς να του πει λέξη. Είκοσι χρόνια αργότερα το μυστικό κινδυνεύει να αποκαλυφθεί. Τι θα σημάνει αυτό για την κόρη της νεκρής και τον τυφλό σύζυγό της; Το "Θαμμένο μυστικό" είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Ουίλκι Κόλινς που ο Ντίκενς δημοσίευσε σε συνέχειες στο περιοδικό του Household Words το 1857. Οι κριτικοί ενθουσιάστηκαν και όταν, λίγο αργότερα, εκδόθηκε σε βιβλίο στην Αγγλία και την Αμερική γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για το διασημότερο βιβλίο του Κόλινς, τη "Γυναίκα με τα άσπρα" με την οποία έχει πολλά κοινά στοιχεία: ένα παλιό μυστικό που στοιχειώνει, ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, αριστοκρατικό περιβάλλον και, όπως σε όλα τα βιβλία του Κόλινς, δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η καμαριέρα Σάρα, την οποία πολλοί παρομοιάζουν με τη δαιμονική Λίντια του άλλου διάσημου μυθιστορήματος του συγγραφέα, του Αρμαντέιλ.
από
20.00 € 16.00 €

Αρμαντέιλ

Το συναρπαστικό Αρμαντέιλ αναδύεται από μια παράδοση μεγάλων μαστόρων της πλοκής, για να θέσει ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με τις προοράσεις του μέλλοντος και να επιβάλει μια ηρωίδα που, σαράντα χρόνια πριν από την εμφάνιση της ψυχανάλυσης, αλλά μέχρι και σήμερα, φωτίζει και ανατρέπει εδραία στερεότυπα.
από
26.87 € 21.50 €

Δεσποινίς ή κυρία;

Ο κύριος Ρίτσαρντ Τέρλινγκτον, ένας τριανταεννιάχρονος, σκληρός, και επιτυχημένος επιχειρηματίας, η Νάταλι Γκρέιμπρουκ, μια δεκαεννιάχρονη, όμορφη, περιζήτητη νύφη και σφοδρά ερωτευμένη με τον Λόνσελοτ Λίνζι, που είναι γιατρός αλλά και ξάδελφος της νεαρής Νάταλι, της κόρης του σερ Τζόζεφ Γκρέιμπρουκ, εκλεκτού μέλους της βρετανικής αριστοκρατίας και αρκετά πλούσιου, είναι οι τέσσερεις πρωταγωνιστές της ερωτικής ιστορίας που ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού.
Η ιστορία μας ξεκινά με τους τέσσερεις πρωταγωνιστές μας και τη συντροφιά τους να βρίσκονται, στο ιδιόκτητο γιωτ του Ρίτσαρντ Τέρλινγκτον, σε ταξίδι αναψυχής, και καθώς εξελίσσεται, αποκαλύπτονται μπροστά μας όλες οι πτυχές της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσής τους. Έτσι γνωρίζουμε την καλή και φωτεινή πλευρά κάποιων, την αθωότητα της ψυχής τους και την άδολη αγάπη τους, μα και την σκοτεινή, την βίαιη και υστερόβουλη πλευρά κάποιων άλλων, που κυριαρχείται από την παθολογική λατρεία για το χρήμα και την εξουσία. Η σύγκρουση των δύο αυτών κόσμων που θα συμβεί θα είναι βάναυση και σκληρή. Πρόκειται για μια περιγραφή της αγγλικής καλής κοινωνίας της Βικτωριανής Περιόδου.
από
11.66 € 9.30 €

Η γυναίκα με τα άσπρα

"Εκεί, στη μέση της φαρδιάς, φωτισμένης από το φεγγάρι δημοσιάς, εκεί -σαν να είχε ξεπηδήσει μέσα από τη γη ή να είχε πέσει από τον ουρανό- στεκόταν μια μοναχική Γυναίκα, ντυμένη από την κορυφή ως τα νύχια με λευκά ρούχα": Η πρώτη εμφάνιση της Γυναίκας με τα Άσπρα του Ουίλκι Κόλινς, "μια από τις δύο καλύτερες σκηνές της λογοτεχνίας", όπως έλεγε ο Ντίκενς.

Ο δάσκαλος ζωγραφικής Γουόλτερ Χαρτράιτ είναι αυτός που πρωτοαντικρίζει τη Γυναίκα με τα Άσπρα και της προσφέρει τη βοήθειά του. Από τους διώκτες της θα πληροφορηθεί ότι είναι η Αν Κάθερικ και έχει δραπετεύσει από το άσυλο όπου την έχει κλείσει "από ευσπλαχνία" ο λόρδος Πέρσιβαλ Γκλάιντ. Λίγο αργότερα ο Γουόλτερ προσλαμβάνεται ως δάσκαλος ζωγραφικής της Λόρα Φέρλι, που μοιάζει πολύ με τη μυστηριώδη γυναίκα· την ερωτεύεται, αλλά εκείνη είναι υποχρεωμένη να παντρευτεί τον λόρδο Γκλάιντ.

Έρωτας, μυστήριο, φαντάσματα, αρρώστιες, εγκλήματα, μυστικές αδελφότητες, προδοσίες, ηθογραφία, συναρπαστική πλοκή και πρωτοποριακός για την εποχή του τρόπος γραφής: Η "Γυναίκα με τα άσπρα" υπήρξε η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ουίλκι Κόλινς.

Το 1860 άρχισε να δημοσιεύεται σε συνέχειες στο περιοδικό All the Year Round που εξέδιδε ο Ντίκενς. Θεωρείται, όπως επισημαίνει ο μεταφραστής του βιβλίου Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, "το πρώτο μυθιστόρημα στο είδος της αισθηματικής λογοτεχνίας μυστηρίου (sensation novel), ενός κλάδου της βικτοριανής μυθιστοριογραφίας ο οποίος συνδύαζε τις συγκινήσεις της μεσαιωνικής λογοτεχνίας με τον ψυχολογικό ρεαλισμό μιας σύγχρονης θεματογραφίας".

Η επιτυχία του τεράστια: Η εξέλιξη της πλοκής έγινε αμέσως ακόμα και αντικείμενο στοιχημάτων, γονείς έδιναν στα παιδιά τους ονόματα ηρώων του βιβλίου, τα καταστήματα του Λονδίνου γέμιζαν με αρώματα, καπέλα και άλλα αξεσουάρ με το όνομα Woman in White. Ακόμα και σήμερα εμφανίζεται διαρκώς στις λίστες με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα, ενώ έχει γίνει, σε διάφορες εποχές, ταινία, θεατρικό έργο, μιούζικαλ. "Μια απόλαυση που διαρκεί 150 χρόνια", όπως έγραψε η Guardian.

"Στον Κόλινς", συμπληρώνει ο Χένρι Τζέιμς, "πρέπει να πιστωθεί η εισαγωγή στη μυθιστοριογραφία των πλέον απίστευτων μυστηρίων, αυτών που καραδοκούν έξω από τις πόρτες μας".

 

από
30.00 € 21.40 €

Η Γυναίκα του ονείρου

Πρόκειται για μια φανταστική ιστορία μυστηρίου, τέτοια που μόνο ο σπουδαίος Γουίλκι Κόλινς θα μπορούσε να έχει γράφει, και που διαδραματίζεται στη Βρετανία, στη Γαλλία, και σε μια περιοχή των Γαλλογερμανικών συνόρων. Έτσι -αρχίζοντας με μυστήριο, τελειώνοντας με μυστήριο- περνάει από τα μάτια μας η Γυναίκα του Ονείρου. Φάντασμα· δαίμονας· ή ζωντανό ανθρώπινο πλάσμα - αποφασίστε μόνοι σας τι είναι. Διαφορετικά, ξέροντας ποια απροσμέτρητα θαύματα βρίσκονται γύρω σας, ποια ανεξερεύνητα θαύματα υπάρχουν μέσα σας, αφήστε τα σοφά λόγια από τους μεγαλύτερους ποιητές, να το εξηγήσουν επαρκώς. "Είμαστε από την ουσία που είναι φτιαγμένα τα όνειρα, και τη ζωούλα μας την τυλίγει ο ύπνος", όπως έγραφε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ.
από
10.60 € 8.50 €

Η παγωμένη άβυσσος

Η εποχή, είναι ανάμεσα στα είκοσι με τριάντα χρόνια πριν. Ο τόπος, είναι ένα αγγλικό λιμάνι. Ο χρόνος, είναι βράδυ. Και η απασχόληση της στιγμής, είναι - μια χοροεσπερίδα. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δίνουν έναν μεγάλο χορό, για να γιορτάσουν την αναχώρηση από το λιμάνι τους μιας εξερευνητικής αποστολής στην Αρκτική. Τα καράβια της αποστολής είναι δύο - ο Ταξιδιάρης, και ο Γλάρος. Πρόκειται να σαλπάρουν (για να ανακαλύψουν το Βορειοδυτικό Πέρασμα) την επομένη, με την πρωινή φουσκονεριά. Και μέσα στον χορό, το βράδυ πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αρκτική, η Κλάρα Μπέρναμ ανταλλάσσοντας όρκους αγάπης με τον Φράνσις Άλντερσλυ, ένα μέλος του πληρώματος του Γλάρου, στοιχειώνεται από την εμφάνιση του Ρίτσαρντ Γουόρντερ -ενός άλλου μέλους της αποστολής- και την απειλητική εμμονή του ότι μια μέρα η Κλάρα θα γίνει γυναίκα του. Όταν τα καράβια της αποστολής παγιδεύονται στον πάγο και οι δύο άντρες παρασύρονται τυχαία στην ίδια ομάδα διάσωσης, ο Ρίτσαρντ βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στην επιθυμία του για εκδίκηση και στην ανάγκη για αλληλεγγύη μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο. Η "Παγωμένη άβυσσος" βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία, στην καταδικασμένη αποστολή του 1845 στην Αρκτική, είναι μια δραματική ιστορία έρωτα, εκδίκησης και θυσίας.
από
12.72 € 10.20 €

Το νεκρό χέρι και Η νυφική κάμαρα

Ο βικτοριανός τρόμος συναντά το αλλόκοτο και το γκροτέσκο σε δύο ατμοσφαιρικά διηγήματα από δύο μεγάλους Άγγλους συγγραφείς.
από
6.00 € 4.80 €