banner

Tom Percival

Προβολή ως
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Η Αόρατη

Όταν η Ίζαμπελ αναγκάζεται να αφήσει το γεμάτο από χαρούμενες αναμνήσεις σπίτι της και να μετακομίσει με την οικογένειά της στην άκρη της πόλης, αρχίζει να νιώθει «αόρατη». Έτσι, αποφασίζει να βοηθήσει τους ανθρώπους που την περιβάλλουν για να καταφέρει ίσως το πιο δύσκολο πράγμα… να γίνει η διαφορά που θα αλλάξει τα πάντα. Ο Tom Percival, μικρός, έμενε με την οικογένειά του σε ένα τροχόσπιτο. Με ελάχιστα χρήματα, χωρίς ρεύμα, φορώντας μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια, δίχως πρόσβαση στις ανέσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Ορμώμενος από αυτήν την εμπειρία, δημιούργησε ένα βιβλίο για να θίξει το ζήτημα της φτώχειας και πως αυτή επηρεάζει τη ζωή των μικρών παιδιών. Ένα «αόρατο» πρόβλημα που μαστίζει τον πλανήτη μας, και δεν επιτρέπει σε όλους να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Όπως γράφει ο συγγραφέας στον επίλογο του βιβλίου, «… η φτώχια δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο γίνονται αόρατα κάποια παιδιά στην κοινωνία μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν κάποιον να σκεφτεί πως κάποιος άλλος «δεν ανήκει πουθενά». Με το βιβλίο αυτό θέλησα, λοιπόν, να καταγράψω και να δηλώσω πως “δεν είσαι αόρατος! Κάπου ανήκεις!”». Πηγή: https://www.paron.gr/2021/03/13/i-aorati/
από
12,90 € 10,30 €

Η Μίσα κάνει φίλους

Η Μίσα λατρεύει να φτιάχνει πράγµατα…αλλά δυσκολεύεται να κάνει φίλους. Μια ζεστή και στοργική µατιά πάνω στις χαρές αλλά και τις δυσκολίες της φιλίας. Ένα υπέροχο εικονογραφηµένο βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά στις κοινωνικές τους συναναστροφές και στο πώς να αποδέχονται και να αγκαλιάζουν τους άλλους.
0,00 €

Το ποτάμι

Ο Ρόουαν λατρεύει το ποτάμι. Κάποιες μέρες είναι ήσυχο και ήρεμο, ενώ κάποιες άλλες ζωηρό και παιχνιδιάρικο. Υπάρχουν και οι φορές, όμως, που είναι άγριο και θυμωμένο. Ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι δύσκολος για τον Ρόουαν, το ποτάμι παγώνει -όπως ακριβώς και ο ίδιος. Μπορεί να βρει έναν τρόπο να απελευθερώσει τα παγωμένα του συναισθήματα και να επιτρέψει στο ποτάμι να ρέει ελεύθερα και πάλι;

Ένα πρωτότυπο βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδέα των διαρκώς μεταβαλλόμενων συναισθημάτων, από τον βραβευμένο δημιουργό των βιβλίων Η Θάλασσα είδε (Ίκαρος, 2019) και Η Αόρατη (Ίκαρος, 2021).

από
12,90 € 10,30 €

Το τερατάκι του Μίλο

Ο Μίλο και ο Τζέι ήταν πάντα οι καλύτεροι φίλοι… μέχρι που μια μέρα εμφανίστηκε ένα πρασινομάτικο τερατάκι... Αυτό το τρυφερό και εμψυχωτικό βιβλίο είναι η τέλεια αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για το συναίσθημα της ζήλιας και να τα ενθαρρύνουμε να δημιουργούν δυνατές φιλίες.
από
11,10 € 8,90 €