banner

Τα κόκκινα παπούτσ(ι)α

Publisher: Έναστρον
Product Code: 722116
από
11.20 € (- 20 %) 14.00 €
You save 2.80 €
Available unless of stock shortage at the publisher. Usually sent within 2 to 6 days.
Free shipping for orders over 25€ within Greece

Δεν βρήκατε το βιβλίο που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: to@lexikopoleio.com

Η θηλυκή υστερία αλλάζει μάσκες σαν τα φορέματα της κούκλας. Μόνο που η καθεμία από αυτές τις μάσκες είναι και μια αληθινή της όψη. Τα "Κόκκινα παπούτσια", η "Χιονάτη", η "Τριανταφυλλένια", η "Σταχτοπούτα", η "Κοκκινοσκουφίτσα", "ο Χάνσελ και η Γκρέτελ" είναι παραμύθια που δεν είναι παίξε-γέλασε... Ενσαρκώνουν τη φαντασίωση-παραμύθι του καθενός μας. Η Σώτη Γρίβα με το ξεχωριστό της στυλ σας ταξιδεύει στην άγνωστη χώρα του ασυνείδητου περνώντας από σταθμούς ψυχανάλυσης παραμυθιών.
Την παραμυθοχώρα διατρέχει η λακανική ψυχανάλυση με συγκεκριμένες αναφορές στην τοπολογία του Lacan και στην πρώτη τοπική του Freud. Το σφάλμα κρύβεται σε "μήτρες-καταφύγια" σημαινόντων, όπως το "άγαλμα" και το "μανιτάρι". Το ενήλικο παιδάκι, που ζει τον μύθο του αλλά δεν του αφηγούνται πια παραμύθια, δεν θα πάει μακριά αν κουβαλάει τον ομφάλιο λώρο του, ως σφάλμα, ακόμα κι αν μεγαλώσει. Θα τον κουβαλάει αθέατο κάτω από κοστούμια ή ψηλοτάκουνες γόβες με διαδοχή σφάλματος και ενοχής.
Στην έκδοση συμπεριλαμβάνεται "η μικρή Φορεματού και η μαμά Φόρεμα", το δεύτερο ψυχαναλυτικό εικονογραφημένο παραμύθι της Σώτης Γρίβα -μετά από την "Πριγκίπισσα και τον Νάνο τού όχι"- που λειτουργεί ως επίλογος του βιβλίου. Αν θέλετε να κάνετε μια βουτιά στα βαθιά νερά της ψυχανάλυσης, να ξεκινήσετε από τα μακροβούτια στα ρηχά... Καλό σας ταξίδι!
ISBN: 9786185055622
Publication date: 2017
Pages: 282