banner

Χρήμα και έμφυλη ταυτότητα: από τον Αριστοτέλη στην Τζέιν Ώστιν

09 February 2018

Το Λεξικοπωλείο της οδού Στασίνου 13 στο Πάγκρατι (Πλατεία Προσκόπων, πλησίον σταθμού Μετρό Ευαγγελισμός) και οι Εκδόσεις Κοβάλτιο, σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 7.00 μ.μ., στην παρουσίαση-συζήτηση για το χρήμα και την έμφυλη ταυτότητα, με άξονα τις εκδόσεις του συλλογικού τόμου «Περί χρήματος» και του μυθιστορήματος «Σάντιτον» της Τζέιν Ώστιν

Για τα δύο βιβλία, θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Χαρίτος (ποιητής - κριτικός κινηματογράφου)
και Ασιμήνα Ξηρογιάννη (ποιήτρια – κριτικός λογοτεχνίας).

Η έκδοση «Περί χρήματος» περιλαμβάνει κείμενα των Θωμά Ακινάτη, Αριστοτέλη, Σούσουι Κότοκου, Καρλ Μαρξ, Σαρλ Μπωντλαίρ, Άντι Γουόρχολ και Λεβ Τολστόι, οι οποίοι αναλύουν, αφορίζουν και αποθεώνουν το χρήμα υπό μορφή πίστωσης, διεκδίκησης ή προνομίου. Τα δοκίμια του τόμου καταδεικνύουν, από διαφορετική σκοπιά το καθένα, πώς το χρήμα –εκτός από μέσο συναλλαγής- αποτελεί κυρίως θεσμό, αλλά και συμβολική παγίωση του χρέους.

Το «Σάντιτον», το τελευταίο μυθιστόρημα της Τζέιν Ώστιν, το οποίο εκδίδεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, αποτελεί το πιο ώριμο έργο της Αγγλίδας συγγραφέως. Στις σελίδες του, η Ώστιν ασκεί ενδελεχή κριτική στην ηθική φιλοσοφία του φύλου, αντικρίζοντας από τα παράθυρά της έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

Σας περιμένουμε!

 

Το Λεξικοπωλείο
Στασίνου 13 - Πλατεία Προσκόπων
Παγκράτι - 11635 Αθήνα
Tel : 2107231201
Email : to@lexikopoleio.com

www.lexikopoleio.com